Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΕΒΕΝΑ: Ανακάλυψαν… Τους Μεγαλύτερους Χαυλιόδοντες Στον Κόσμο…!


euaggelia-tsoukala
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά και ο Ολλανδός ερευνητής Παλαιοντολογίας Ντικ Μολ θα λάβουν το Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» στο Βατικανό για τη συμβολή τους στις έρευνες και τις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών, εκεί όπου ανακαλύφθηκαν οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος χαυλιόδοντεςστον κόσμο, μήκους 5,02 μέτρων!
Οι χαυλιόδοντες, που ανήκουν σε προβοσκιδωτό τριών εκατομμυρίων ετών, είναι οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως και καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Η κ. Τσουκαλά οργάνωνε παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές στα Γρεβενά επί 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή φοιτητές και συνεργάτες της πραγματοποιούν έρευνες και ανασκαφές σε πέντε σημεία: Γρεβενά, Αλμωπία, Καλαμωτό (Καλίνδοια), Θερμοπηγή Σιδηρόκαστρου, Κρυοπηγή Κασσάνδρας και Πλατανιά Δράμας.
Τα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως.
Πηγή: seleo.gr
 http://www.altermedia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ