Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Άλλο ένα μυστικό τής ζωής. Ξεπεράστε το τώρα αντικαθιστώντας το με το μετά.



Όταν έχετε δυσκολίες, προβλήματα , θέλετε να ξεπεράσετε αρνητικές καταστάσεις, όταν  στην ζωή σας είστε σε φάση δυσμένειας , πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε ένα μυστικό νόμο του πεδίου της δημιουργίας. 
Να θυμάστε πώς όλα περνούν. Η ζωή κυλάει και όλα αλλάζουν. Μια μεγάλη πραγματικότητα πού την βιώνουμε κάθε στιγμή.  Όλα αλλάζουν . 
  Μετά τις κακές στιγμές έρχονται οι καλές. Πόσες τέτοιες έχουν περάσει από την ζωή μας; Πόσες δυσκολίες έχουν παρέλθει  κατά το ρούν της υπάρξεώς μας;  Μάθετε λοιπόν να ξεπερνάτε τις δυσκολίες του τώρα με την μυστική συνταγή του ξεπεράσματος.  
Ξεπεράστε το τώρα αντικαθιστώντας το με το μετά. Είναι πολύ απλό. Από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες καταστάσεις πού μας ταλανίζουν τώρα, μπορούμε να τις ξεπεράσουμε  αντικαθιστώντας τες  με μια σκέψη. Σκεφθείτε  το μέλλον και αφήστε το παρόν στην άκρη. Όταν  δεν μπορείτε να ξεφύγετε  από μια δύσκολη στιγμή , όταν πρέπει να βιώσετε κάτι δύσκολο,  σκεφθείτε όχι πώς θα το ξεπεράσετε , αλλά πώς το έχετε ήδη ξεπεράσει.  Προχωρήστε μερικά βήματα πιο πέρα. Στο μέλλον. Δείτε νοητικά ότι όλα πέρασαν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Είναι το πιο εύκολο πράγμα . Είναι σαν να σκέπτεστε  ότι αύριο το πρωί θα ξυπνήστε και θα πάτε στην εργασία σας. Και αν δεν έχετε εργασία , σαν να  σκέπτεστε ‘ότι αύριο το πρωί θα ξυπνήσετε και θα πιείτε τον καφέ σας  . Με την  ίδια σιγουριά αφήστε στον Θεό να δημιουργήσει σε υλική πραγματικότητα αυτό πού έχετε στο μυαλό σας.  Άλλωστε, αναλογιστείτε πόσες δυσκολίες έχετε περάσει στην ζωή σας πού έφυγαν τόσο μακριά στο παρελθόν. Να σκέπτεστε λοιπόν το μέλλον. Έτσι , πρώτον  δεν βιώνετε με άγχος την τωρινή δυσκολία. Δεύτερον  μην του δίνοντας  το μέγεθος και την αξία του να σας αγχώσει  γιατί δεν αξίζει να χαλάτε την ζωή σας για κάτι αρνητικό πού αφήσατε οι ίδιοι να σας εξουσιάσει ,  θα σας αφήσει πολύ πιο γρήγορα.  Τρίτον  με τον τρόπο αυτόν, του ξεπεράσματος  , οι δύσκολες στιγμές   θα  εμφανίζονται πολύ σπάνια στην ζωή σας πλέον.  Και τέταρτον, θα μάθετε με αυτόν τον τρόπο να κάνετε ωραίες σκέψεις για το μέλλον σας πού έκπληκτοι θα τις βλέπετε να υλοποιούνται. Και ό λόγος πού θα συμβεί αυτό είναι ότι , όταν θέλουμε να ξεπεράσουμε μια δύσκολη κατάσταση , θέλουμε να έρθει ένα ευχάριστο τέλος. Άρα, κάνουμε μια θετική σκέψη, απλή, ότι τελείωσε η δυσκολία ήδη . Όταν λοιπόν  σκεφτούμε αυτό το πιο πέρα από το τώρα , έτσι απλά μπορούμε με την ίδια βεβαιότητα να σκεφτούμε και οτιδήποτε άλλο και να το δούμε να υλοποιείτε.  Έτσι είναι . Όλα τά μυστικά της ωραίας και εύκολης ζωής  είναι πολύ απλά. Αρκεί να είμαστε παρατηρητικοί και να σκεπτόμαστε.  Η ζωή μας διδάσκει.   Πρέπει να σας πώ πώς κάποτε, πολύ παλιά, ίσως στην εποχή του Χρυσού γένους,  ο τρόπος αυτός της ζωής  ήταν δεδομένος στους ανθρώπους.  Κάποιοι κρύψανε  αυτήν την γνώση  από την ανθρωπότητα  αντικαθιστώντας την από τον φόβο.  Και  ο φόβος , αν ήταν  τότε φαινότυπος , μετά έγινε γονότυπος  για όλους τους ανθρώπους.  Ελευθερωθείτε.  Ο Θεός μαζί σας.
ΦΙΛΟΣΟΣΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ