Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ



Ξέρετε γιατί όταν οι άνθρωποι παθαίνουν ένα κακό μετά τους έρχεται  κάτι καλό; Όταν στεναχωριούνται και έχουν προβλήματα τους έρχεται  απρόσμενη βοήθεια;
Η απάντηση είναι  πώς ενεργοποιείται η δύναμη του νού. Ο ανθρώπινος νούς  είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον Θεό. Ο Θεός είναι πανταχού παρών μέσω του νού του ανθρώπου και των νόμων της φύσεως.
Όταν λοιπόν κάποιος παθαίνει ή  του συμβαίνει  κάτι αρνητικό, κάποια αναποδιά , τότε οι άλλοι άνθρωποι τον λυπούνται και τον  συμπονούν. Λογικό είναι  τότε να σκέπτονται ότι καλλίτερο για την ζωή του . Εύχονται να ξεπερασθούν τά προβλήματά του  και να του έρθει κάτι καλό. Έχει λοιπόν την θετική σκέψη των συνανθρώπων  του. Αυτή είναι μια ομαδική ενεργοποίηση θετικής σκέψης για το καλό του ανθρώπου πού έχει πέσει σε αναποδιές και προβλήματα.  
Άλλωστε ο Χριστός το είχε πεί. «Δύο άνθρωποι αν συμφωνήσουν μεταξύ τους μπορούν να μετακινήσουν βουνά.»
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ