Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γιά τόν ΙΝ τού Σωτήρος Χριστού καί τό «εμπάργκο» πού έχει επιβληθεί από ΑΘΕΑΤΕΣ δυνάμεις!!!

Επερώτηση στη Βουλή και πρόταση Νόμου

Από το 1829 έχουν ανεγερθεί στην Ελλάδα χιλιάδες εκκλησίες, αλλά για 184 χρόνια συνεχίζεται το «εμπάργκο» που έχει επιβληθεί από ΑΘΕΑΤΕΣ δυνάμεις , στη υλοποίηση της πρότασης του Ιωάννη Καποδίστρια για την ανέγερση στην οριστική πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού, η οποία ενεκρίθη ομοφώνως από την Δ΄ Εθνική Συνέλευση του Άργους την 31η Ιουλίου 1829, η οποία εξέδωσε το σχετικό Η΄ Ψήφισμα της, το οποίο υπέγραψε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και έγινε νόμος του κράτους.

Ο Ιερός Ναός του Σωτήρος Χριστού απαγορεύεται να ανεγερθεί;

Για την υλοποίηση του Η΄ Ψηφίσματος της Δ΄ Εθνικής Συνέλευσης του Άργους εξεδόθησαν επί Όθωνος Βασιλικά Διατάγματα το 1834 (ΦΕΚ 5/29-1-1834) και το 1838 (ΦΕΚ 12/11-4-1838) τα οποία έμειναν στα χαρτιά λόγω της αντιδράσεως του Μαξ ντε Ροτσίλντ που όπως τώρα η τρόικα επέβλεπε τα οικονομικά του τότε "κράτους".
Το 1891 επανέφερε το ζήτημα ο Αλέξανδρος Ζαΐμης, χωρίς να μπορέσει να προχωρήσει. Το ίδιο έγινε και με τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο που μετά το Γουδί ζήτησε ματαίως από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το 1910, την υλοποίηση του Η΄ Ψηφίσματος για την ανέγερση του ΙΝ του Σωτήρος Χριστού.
Η υπόθεση ανακινήθηκε και πάλι το 1969 και δημιουργήθηκε το Ν.Π.Δ.Δ, «Ειδικό Ταμείο Ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος», το οποίο διαλύθηκε με αλαλαγμούς το 1974,από τον Καραμανλή, (με το πρόσχημα της αποχουντοποίησης), οι δε συγκεντρωθέντες πόροι, καταληστεύτηκαν.
Επειδή εδώ και 184 έτη, η Πολιτεία και η Εκκλησία δεν κατόρθωσαν να υλοποιήσουν το Η΄ Ψήφισμα της Δ΄ Εθνικής Συνέλευσης που αποτελούσε το Τάμα των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 προς τον «Σωτήρα Χριστό», και επειδή σήμερα οι πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες δεν είναι κατάλληλες για να το πραγματοποιήσουν η Πολιτεία και η Εκκλησία, αναλαμβάνει να το πραγματοποιήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, ήτοι το «Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών» και το σωματείο «οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους», με αυτοχρηματοδότηση. Μάλιστα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε στις 08.06.2012, ότι τα εγκαίνια του ΙΝ του Σωτήρος Χριστού πρέπει να πραγματοποιηθούν την 25ην Μαρτίου 2021, ήτοι κατά την 200ην επέτειο της Επανάστασης.
Εμπόδιο για την ανέγερση του Ναού αποτελούν και πάλι «ΑΘΕΑΤΕΣ» δυνάμεις, που απαγορεύουν στην δήθεν κυβέρνηση να παραχωρήσει την αναγκαία έκταση στο Αττικό Άλσος ἢ το Ριζάρειο Άλσος.
Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει πάντως να εξηγήσει την αδικαιολόγητη άρνηση του στη Βουλή ,μετά την επερώτηση που κατατίθεται η δε δήθεν κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αρνείται πεισματικά να προωθήσει τη σχετική πρόταση νόμου.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ