Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΛΑΣΜΑ



ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ LCD, CRT με PLASMA

Όταν οι τηλεοράσεις με οθόνη Plasma και LCD πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά έκαναν θραύση. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και οι καταναλωτές δεν γνώριζαν ποια να αγοράσουν.

Τις οθόνες Plasma που λόγω του μεγάλου τους μεγέθους αποκαλούνταν “4x4” του σαλονιού ή τις LCD που έφεραν εξειδικευμένα χαρακτηριστικά; Σήμερα, οι Plasma εξακολουθούν να κερδίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της χαμηλότερης τιμής, μεγαλύτερης οθόνης και καλύτερης ποιότητας υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Επίσης, προτιμώνται περισσότερο από επιχειρήσεις (καφέ-μπαρ, ινστιτούτα αισθητικής, super-markets, πρακτορεία τυχερών λαχείων κλπ), αεροδρόμια, οργανισμούς, οικίες κλπ.

Οι LCD είναι ακριβότερες, έχουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και καλύτερη απόδοση λόγω εξειδικευμένων χαρακτηριστικών.

Σε μετρήσεις που έγιναν οι τηλεοράσεις Plasma βρέθηκαν να καταναλώνουν έως και 4 φορές μεγαλύτερη ηλεκτρική ενέργεια και διοξείδιο του άνθρακα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις CRT (cathode ray tube) ενώ μικρότερη είναι η διαφορά με τις LCD.Η αναφορά που γίνεται στον Τύπο ότι όσο μεγαλώνει το μέγεθος της οθόνης τόσο αυξάνεται και η κατανάλωση ενέργειας της Plasma είναι σχετική.

Για παράδειγμα, η τηλεόραση Plasma, Pioneer PDP - LX609A με οθόνη 60 ιντσών καταναλώνει 499 Watts με συνεχή και μεγάλη χρήση (π.χ. Κύπελλο Ποδοσφαίρου, Ολυμπιακοί κλπ) ενώ η τηλεόραση Plasma Panasonic TH-50PZ80A με μικρότερη οθόνη 50 ιντσών καταναλώνει 555 Watts δηλαδή περισσότερη ενέργεια.

Αντίστοιχα, μία τηλεόραση LCD Samsung LA52A750 με οθόνη 52 ιντσών καταναλώνει 290 Watts με συνεχή & μεγάλη χρήση ενώ η LCD μοντέλου της Sony καταναλώνει 355 Watts.

Στις οθόνες 42 ιντσών, μία Plasma Pioneer PDP-42MXE20 καταναλώνει 285 Watts με συνεχή & μεγάλη χρήση εκεί όπου η αντίστοιχων ιντσών LCD της Toshiba 42X3000A καταναλώνει 350 Watts δηλαδή περισσότερη ενέργεια. Στις οθόνες 37 ιντσών, κάποιο μοντέλο Plasma καταναλώνει 250 Watts σε συνήθη χρήση (2-3 ώρες / ημέρα), το αντίστοιχο LCD 200 Watts ενώ η τηλεόραση CRT 150 Watts κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ