Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΠΕΡΙΤΕΤΜΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ...ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΡΟΝΟΥ...

Μέ πέτρινο δρεπάνι ο  Κρόνος  ευνούχισε τόν πατέρα του Ουρανό, και ύστερα, αδράχνοντας τα γεννητικά του όργανα με το αριστερό του χέρι , τα πέταξε στη θάλασσα, κοντά στο Ακρωτήριο Δρέπανο, μαζί και το δρεπάνι. ‘Όμως, σταγόνες από το αίμα πού έτρεχε από την πληγή, έπεσαν πάνω στη Μητέρα Γη, και η Μητέρα Γη γέννησε τις τρεις Ερινύες, τις μέγαιρες πού εκδικούνται τα εγκλήματα της πατροκτονίας και της επιορκίας, και συγκεκριμένα την Αληκτώ, την Τισιφόνη και τη Μέγαιρα.
...Λέτε γιά αυτόν τόν λόγο οί εβραίοι μετά τήν περιτομή κάνουν τό τελετουργικό ‘Metzitzah b'peh’ (ρούφηγμα αίματος) γιά νά μήν έχουν τήν εκδίκηση τών Ερινύων;...Το τελετουργικό Metzitzah b'peh (ρούφηγμα του αίματος) είναι ένα εβραϊκό τελετουργικό αίματος, όπου εκείνος που κάνει την περιτομή (mohel), "ρουφάει το αίμα από το πέος ενός μωρού μετά την περιτομή" ...{λεπτομέριες ΕΔΩ }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ