Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Είναι αναγκαία η προσευχή μας, έρχεται πόλεμος»

Μόρφου Νεόφυτος: «Είναι αναγκαία η προσευχή μας, έρχεται πόλεμος»
Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος επανέλαβε τις προφητείες του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα του Αγίου Παΐσίου, για την επικείμενη ήττα της Τουρκίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ορθοδοξία.
Ο ίδιος είχε προσωπική γνωριμία με πολλούς  σύγχρονους  ασκητές της  Ορθόδοξης Εκκλησίας υπερήλικες , όπως τον ασκητή  Σωφρόνιο , τον  Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο  Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη . 

– Κύριε Μητροπολίτα , αυτός που βλέπουμε σήμερα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Πριν από τρία χρόνια, έδωσα συνέντευξη στον συνάδελφό σας κ. Νίκο Κυριάκου, στον  οποίο μίλησα για τα επερχόμενα. Μια  τέτοια τολμηρή πρόβλεψη ήταν τότε παρακινδυνευμένη , αλλά δεν βασίστηκε  μόνο σε εκτιμήσεις της γεωστρατηγικής κατάστασης στον κόσμο, αλλά κυρίως σε  απόψεις των ανθρώπων του Θεού, με τους οποίους  συναντήθηκα στα νιάτα μου, ή με εκείνους  με τους οποίους εξακολουθώ να διατηρώ μια καλή σχέση ακόμη και σήμερα (γιατί στην εποχή μας υπάρχουν άγιοι, που  μπορούν να δουν το μέλλον).

Γνωρίζαμε ότι ο «μεγάλος πόλεμος» (όπως τον ονόμαζαν οι οραματιστές γέροντες) θα ξεκινήσει στην Συρία. Η προφητεία εξεδόθη από τους ασκητές με ακρίβεια για την χώρα αυτή πολύ  πριν ξεσπάσει .

– Και τώρα τα γεγονότα αυτά συμπεριλαμβάνουν και την Ρωσία …;

– Γνωρίζαμε ότι η Ρωσία θα λάβει μέρος σε αυτές τις «εξελίξεις». Θυμάμαι, όπως είπα σχετικά με όλα αυτά  στον  δημοσιογράφο του Sigma-Live κ. Αθανασίου και εκείνος μου απάντησε: «Πώς εσύ , ένας μορφωμένος άνθρωπος, πιστεύεις στις προφητείες Αγίου Παΐσίου ;». Το είπε αυτό, λες και τα λόγια του Πατέρα Παΐσιου δεν σήμαιναν για αυτόν τίποτα. Αλλά ο Άγιος αυτός είναι ο Άγιος των Τελευταίων Ημερών! Αν εμείς, οι Επίσκοποι δεν θα εμπιστευόμαστε  τα λόγια των σύγχρονων αγίων και το δώρο  της διόρασης τους, τότε ποιος θα τους  εμπιστευτεί; Τα λόγια τους έχουν  ήδη εν μέρει εκπληρωθεί, και απλά αναμένεται η ολοκληρωτική  εκτέλεσή τους.

 – Ο  Άγιος  Παΐσιος καθοδηγούνταν  από το Άγιο Πνεύμα, και από την  Αγία Μητέρα του Θεού! Το προφητικό χάρισμα του, πολλοί μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Εγώ προσωπικά έχω ακούσει από γέροντες προβλέψεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί και εφαρμοστεί μπροστά στα μάτια μας.

 Ο Άγιος Παΐσιος δεν ήθελε τον πόλεμο, δεν ήθελε  την καταστροφή. Αντίθετα, ζητούσε από το Θεό ( που σέβεται την ανθρώπινη ελευθερία), την δυνατότητα της πίστης (αν οι άνθρωποι αξίζουν) για να μειωθούν οι  επιπτώσεις του κακού.
Αυτή είναι  και η δική μας αποστολή. Ο ίδιος προσεύχονταν  για τα   γεγονότα που πρόκειται να συμβούν, ώστε αυτά να μην κρατήσουν πολύ, καθώς και να  προκαλέσουν στους ανθρώπους το ελάχιστο δυνατό πόνο.
Ο Άγιος αυτός έβλεπε  τα γεγονότα που θα  συμβούν . Τα οποία  μπορούμε να καθυστερήσουμε , ή ακόμα και να τα ακυρώσουμε  (αν έχουμε  εμπιστοσύνη και κάνουμε  ένθερμη προσευχή προς τον Θεό).
Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η προσευχή, διότι όπως προβλέπεται από τους Άγιους Γέροντες θα έχουμε καθολικό πόλεμο , και δεν θα είναι μόνο μια διμερής ρωσο-τουρκική πολεμική σύγκρουση, αλλά με δεδομένο την ύπαρξη τόσων σύγχρονων όπλων, μπορείτε να φανταστείτε  για ποίους κινδύνους μιλάμε .

συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ