Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...



Στις 27 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Συνεπώς, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να αλλάξουν και να δείχνουν 4 το πρωί.
Για πρώτη φορά παγκοσμίως η ώρα άλλαξε τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου το 1916 στην Γερμανία. 
Στα μέσα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ο Γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β΄,γνωστός και ως Κάιζερ, διέταξε την αλλαγή της ώρας για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά απώτερος σκοπός του ήταν η επίδειξη δύναμης . Ωστόσο, τόσο ο γερμανικός πληθυσμός όσο και οι Γερμανοί αγρότες αντέδρασαν στην ρύθμιση αυτή και η θερινή ώρα τέθηκε ξανά σε ισχύ το 1919 στις αρχές της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
Απόπειρες για την εφαρμογή της θερινής ώρας έγιναν και κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα, το 1973, λόγω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την Ευρώπη, αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας από τα περισσότερα κράτη. Η Ελλάδα υιοθέτησε επισήμως την θερινή ώρα το 1975.
Τέλος, να σημειωθεί ότι από το 1996 η αλλαγή της ώρας είναι υποχρεωτική για τα όλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ