Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ

Το σώμα μας ενεργοποιείται μέσω του ενδοκρινικού συστήματος. 
Ποια άραγε είναι η σχέση της ενεργοποίησης και της εμψύχωσης;
Στο ενδοκρινικό μας σύστημα μπορούμε να δούμε την σκάλα για το αστρικό ταξίδι που κάνει η Συνείδηση του Εγώ μας προς την Πρώτη Αρχή του Δημιουργικού φωτός μέσα μας. Γιατί μέσα μας έχουμε ένα ουράνιο αντίγραφο. 
Το αντίγραφο αυτό που περιγράφει τον δρόμο προς τον Δημιουργό, είναι το Ενδοκρινικό μας σύστημα. 
Είναι το σύστημα μέσα από το οποίο επηρεάζει και επηρεάζεται το σώμα μας από την επίδραση του Νού και της Ψυχή μας.
Μοιάζει σαν ένα σώμα μέσα στο σώμα μας. 
Το σώμα αυτό ξεκινάει από τον υψηλότερο αδένα , την Επίφυση, με δεύτερο την Υπόφυση. 
Ο τρίτος είναι ο Θυρεοειδής, τέταρτος ο Θύμος , πέμπτος το Πάγκρεας , έκτος τα Επινεφρίδια και τέλος οι ωοθήκες ή οι όρχεις αντίστοιχα το φύλο.
Σε αντιστοιχία με το εσωτερικό αυτό σώμα που έχουμε μέσα μας, αν υποψιασθούμε την θεία προέλευση της ψυχής μας , μπορούμε να αναζητήσουμε την ουράνια διαδρομή προς τον όγδοο ουρανό, την πραγματική και εν πλήρη συνείδηση απελευθέρωση της, όπου και βρίσκετε η Βασιλεία των ουρανών , τα Ηλύσια Πεδία.
Το κατώτερο μέρος του ενδοκρινικού μας . οι ωοθήκες και οι ΄΄όρχεις αποτελούν το γήινο τμήμα, την Γή μας και τα στοιχεία δόμησης των μορφών.
 Εκεί η ενέργεια των γήινων στοιχείων έχουν τον συμβολισμό του Φιδιού.
 Είναι η έκφραση της ελκτικής δύναμης της ύλης.
Τα επινεφρίδια που βρίσκονται πάνω στα νεφρά , συμβολίζουν το υγρό στοιχείο της ζωής και εκφράζουν την υπό την γήινη ατμόσφαιρα κατάσταση . 
 
Τα δύο παραπάνω τμήματα αποτελούν τον Αρχαίο Δράκο που περιστρέφει τις σπείρες του γύρο από τον ομφαλό της κοιλιάς. 
Ο Όφις Πύθωνας που εξόντωσε ο Απόλλωνας στον ομφαλό της Γής , στους Δελφούς. Συνθέτουν με τα στοιχεία Γή- Νερό την πρώτη άλογη ύλη.
Ο τρίτος αδένας, το Πάγκρεας, εκφράζει την Σελήνη . 
Η Σελήνη θεωρείται Πύλη εισόδου και εξόδου των ψυχών πέραν της γήινης ατμόσφαιρας . Σε άμεση σχέση με το στομάχι, του οποίου βοηθά την πέψη, και το οποίο και αστρολογικά εκφράζετε με την Σελήνη, γίνετε δηλωτικό των στοιχείων που συντηρούν το σώμα. Τα χημικά στοιχεία που συνθέτουν την ύλη και που αποτελούν κατά την επιστήμη το 0,03% του σύμπαντος . Υπεράνω της Σελήνης υπάρχει η υλοενέργεια άλλων στοιχείων , που και αυτά όμως δεν ξεπερνούν το 4% του συμπαντικού συνόλου . 
Ενώ το 96% της Δημιουργίας μας είναι ακόμα άγνωστο.
Σε αυτό το σημείο του σώματος , στο ύψος ανάμεσα στο στομάχι και την καρδιά, ανάμεσα δηλαδή στο τρίτο με τέταρτο ενδοκρινικό αδένα, μπαίνει ένα φράγμα, το γνωστό Διάφραγμα
 
Το Διάφραγμα αυτό χωρίζει το σώμα σε δύο μέρη , το άνω και το κάτω. 
Η επιστήμη της ιατρικής , λέει πώς έχουμε «δύο εγκεφάλους» στο σώμα μας, ο άνω και ο κάτω του διαφράγματος εγκέφαλος.
Ο άνω που έχουμε στο κεφάλι , και ο δεύτερος της κοιλιάς. 
Προφανώς το διάφραγμα δεν έχει μπει τυχαία εκεί . 
Γιατί ένα τέτοιο διάφραγμα= Διός Φράγμα, θα ανακαλύψουμε και στον ουράνιο χώρο , το επονομαζόμενο «Φυλακή του Διός» σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους, για τους οποίους κάνει αναφορά ο Αριστοτέλης στο «Περί ουρανού» έργο του .
«Οι Πυθαγόρειοι προχωρούν και πάρα πέρα .
Επειδή το πιο σπουδαίο μέρος της οικουμένης που είναι το κέντρο πρέπει περισσότερο από κάθε άλλο να προφυλάσσεται , ονομάζουν τη φωτιά {τον Ήλιο} που κατέχει αυτή την θέση, «Διός φυλακή» »
Άς κάνουμε άλλη μια αναφορά στα πειράματα υπνωτισμού όπου είναι δυνατόν να αποκαλύψουμε το θέμα του φράγματος του Διός.
Η ερώτηση για το τι γίνετε με την ψυχή μετά τον θάνατο, απαντήθηκε ως εξείς. 
«Μοιάζει σαν να εμποδίζετε από την βαρύτητα της γής. 
Δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα ορισμένο όριο.
 Όλη την ώρα κάνει κύκλους στο ίδιο μέρος σαν να ψάχνει να βρεί ένα σημείο για να ξεφύγει…αυτό το στρώμα φαίνετε να σκεπάζει την γή , μοιάζει να μην μπορούν να το διαπεράσουν οι ψυχές . Καμμιά δεν μπορεί να τρυπώσει μέσα … λίγες ψυχές κατορθώνουν να το περάσουν.
 Σ αυτές που μπόρεσαν να διαπεράσουν αυτό το φράγμα, η πνοή τους είναι αραιότερη από την ψυχή και διακρίνονται , ενώ σε αυτές που δεν το περνούν ψυχή και πνοή είναι ενωμένα.»
Στο Διάφραγμα, βρίσκετε το Ηλιακό πλέγμα , πάνω από το στομάχι στο ύψος της καρδιάς. 
Η καρδιά αστρολογικά αποδίδεται στον έλεγχο του Ήλιου. 
Όλα μαζί μας κατευθύνουν την σκέψη στο φράγμα της Γής , την Μαγνητόσφαιρα. 
Η μαγνητόσφαιρα εμποδίζει να έρθει στην επιφάνεια της Γής το Πλάσμα , η πρώτη ύλη του σύμπαντος που σχηματίζετε στους ήλιους . 
Όμως αυτό , βάση μαθηματικών υπολογισμών εισέρχεται ελκυόμενο από το μαγνητικό πεδίο των πόλων της.
 Και στο σώμα μας υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόλοι του μαγνητικού μας πεδίου. 
Η κορυφή του κεφαλιού μας , και συγκεκριμένα το κορυφαίο εκείνο κρανιακό τμήμα του , λέγετε πώς στην βρεφική ηλικία είναι πολύ λεπτό και μαλακό σαν μεμβράνη , ούτως ώστε διαπερνάτε από το φώς. 
Στο κορυφαίο εκείνο σημείο, το υψηλότερο, αυτό που ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα το εισερχόμενο πλάσμα φωτός , είναι η Επίφυση.
Το θέμα που θα μπορούσε να συνδυάσει κανείς εδώ είναι, η εντονότατη και ανήσυχη έρευνα που γίνετε από τους ανά τον κόσμο επιστήμονες γύρω από τα Νετρίνα, τα οποία θεωρούνται πληροφοριοδότες του σύμπαντος , και την σχέση ενεργοποίησης της Επίφυσης μας από αυτά.
Κατ’ επέκταση θα μπορούσε να τρέξει η φαντασία μας ακόμα πιο πέρα , στον Αστρικό κόσμο , χώρο προέλευσης της ψυχής , και βέβαια , αν όπου Άστρα = Ήλιοι, και όπου Ήλιοι = Πλάσμα του Σύμπαντος , τότε έχουμε στα χέρια μας την μαγική συνταγή της Φιλοσοφικής Λίθου. 
Μια φιλοσοφική λίθος που στα χέρια των Αγαθών, των εχόντων αφυπνισμένη συνείδηση του εαυτού τους , σημαίνει απελευθέρωση της ψυχής των με την Πνευματική φώτιση, ενώ στα χέρια των καταχθόνιων είναι ο όφις της πλάνης και η μοιραία τους κατάληξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ