Ένα από τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα και σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας είναι η τσιτσιμπύρα. Την έφεραν στο νησί οι Άγγλοι στις αρχές του 19ου αιώνα και άρεσε πολύ στους Κερκυραίους. Τόσο πολύ που όταν έφυγαν οι Βρετανοί, συνέχισαν να φτιάχνουν τσιτσιμπύρα!
είναι το τζίντζερ (πιπερόριζα) και το λεμόνι. Είναι πολύ δροσιστική και έχει μοναδική γεύση.Έχει την γεύση λεμονάδας. Είναι πιό γλυκιά. Αισθητή η μοναδική γεύση του ginger. Νιώθεις ένα πολύ ελαφρό κάψιμο στην γεύση, όπως το πιπέρι. Αναρωτιόμουν για ποιό λόγο το όνομα αυτού του αναψυκτικού τελειώνει σε -μπύρα. Κατάλαβα όταν είδα τον αφρό.
Η τσιτσιμπύρα είναι χωνευτική, κάνει καλό στο στομάχι και θεραπεύει τη διάρροια και τη ναυτία. Το τζίντζερ μπορεί να ελαττώσει τους πόνους από αρθριτικά ενώ βοηθά και στην κυκλοφορία του αίματος και κατεβάζει τη χοληστερίνη.
Ξεκινάμε με ένα πλαστικό μπουκάλι 2 λίτρων. (ΟΧΙ ΓΥΑΛΙΝΟ, η τσιτσιμπύρα μπορεί να σκάσει!).
Γεμίζουμε με νερό αλλά όχι μέχρι πάνω, αφήνουμε 4 δάχτυλα. Κλείνουμε το μπουκάλι καλά και το βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για να γίνει η ζύμωση. Η τσιτσιμπύρα παράγει το ανθρακικό της φυσικά!
Στην υγειά σας !!!
Πηγή: epistrofi-sti-fysi.blogspot.gr
Τσιστιμπύρα θα πίνουν και οι ευσεβείς μουσουλμάνοι! Στο Κοράνιο Κεφάλαιο Ος (αλ-Ισαν) εκεί που περιγράφετε ο Παράδεισος διαβάζουμε: "Θα πίνουν με κύπελλα γεμάτα από ποτό πιπερόριζας το οποίο θα βγάζει μια πηγή του Παραδείσου η οποία ονομάζεται Σελσεμπίλ" Στυλιανός Πολίτης
ΑπάντησηΔιαγραφή