Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Moody's:Υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών

moodys_147Στην υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών -ανάμεσά τους και πέντε μεγάλες- προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση είναι λιγότερο πρόθυμη να τις υποστηρίξει οικονομικά, σε περίπτωση ανάγκης.
Μεταξύ των μεγάλων βρετανικών τραπεζών περιλαμβάνονται η Lloyds Banking Group (LBG), η οποία υποβαθμίζεται από "Aa3" σε "Α1" και η Royal Bank of Scotland (RBS), η οποία κατεβαίνει τρεις βαθμίδες, από "Aa3" σε "A2". Οι δύο αυτές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το κράτος με δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008/2009.
Η υποβάθμιση αφορά ακόμη τρεις τράπεζες, τις Santander UK (από "Aa3 σε Α1"), Co-Operative Bank (από "Α3" σε "A2") και Nationwide Building Society (από "Αα3" σε "A2").
Τρεις μεγάλες βρετανικές τράπεζες δεν υπέστησαν υποβάθμιση: οι Barclays, HSBC και Standard Chartered.
Επίσης επτά ακόμη ιδρύματα μικρότερης σημασίας, μεταξύ του εταιρείες που ειδικεύονται στις στεγαστικές πιστώσεις, υποβαθμίσθηκαν από την Moody's κατά μία έως και πέντε βαθμίδες.
Ο οίκος έλαβε υπ' όψιν τη μείωση της πιθανότητας οικονομικής στήριξης των τραπεζών αυτών σε περίπτωση ανάγκης, εξηγεί η Moody's στην ανακοίνωσή της.
Οι επενδυτές αντέδρασαν αμέσως στην απόφαση του οίκου. Η αξία των μετοχών της LBG υποχώρησε κατά 2,41% και της RBS κατά 1,56%, σε μία αγορά που καταγράφει άνοδο κατά 0,4%.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ