Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ποια είναι και τι κάνει η Eurogendfor

Μιά μικρή έρευνα από το επίσημο site.
Eurogendfor
1. Αποτελεί δύναμη 6 Ευρωπαϊκών κρατών (Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και πρόσφατα Ρουμανία). Σωστά καταλάβατε δεν περιλαμβάνει δυνάμεις από Βόρεια Κράτη. Επίσης συνδράμουν η Πολωνία και η Λιθουανία ενώ παρατηρητής είναι εκπρόσωπος από την Τουρκία (!).
2.Αυτή την στιγμή διοικητής της Eurogendfor είναι Ολλανδός (Cornelis Pieter Christofor (Kees) KUIJS LLDο οποίος στην σελίδα του στο linkedin ως ειδικότητα δηλώνει την Επιβολή του Νόμου, Law Enforcement).
Colonel Cornelis Kuijs (The Netherlands Royal Marechaussee)
3.  ” Το EGF μπορει να ενεργοποιηθει κατ’ αιτηση και κατ’ εντολη διεθνων οργανισμων, οπως EU, UN, OSCE, NATO ή απο ad hoc συμμαχιες. ακομα και ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ (επειδη η αποστολη της ειναι τοσο εξειδικευμενη ωστε μονο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ μπορουν να εκτελεσουν) ή επισης μαζι με αλλες στρατιωτικες ή/και αστυνομικες “υπηρεσιες” (σσ εισαγωγικα δικα μου). Σε αυτες τις περιπτωσεις η στρατηγικη διαχειρηση και ο πολιτικος ελεγχος ειναι στα χερια ενος “καταλληλου σωματος” (σσ εισαγωγικα δικα μου) του Διεθνους Οργανισμου ή της ad hoc συμμαχιας.” το κείμενο είναι copy από εδώ.
4. Η συνολική τακτική της δύναμη, μπορεί να φτάσει τους 2.300  ανθρώπους, ενώ σε 30 ημέρες μπορεί να ετοιμάσει μια δύναμη 800 αστυνομικών προκειμένου να επέμβει οπουδήποτε της ζητηθεί.
5. Αποστολή. Η Eurogendfor πρέπει να είναι ικανή για να καλύψει κάθε πλευρά των επιχειρήσεων αντίκρουσης κρίσεων. Συγκεκριμένα:
- Κατά την διάρκεια των αρχικών σταδίων της επιχείρησης μπορεί να επέμβει στον χώρο της κρίσης (theatre στα αγγλικά) μαζί με στρατιωτική δύναμη προκειμένου να εκτελέσει αστυνομικό έργο.
- Κατά την διάρκεια της μετάβασης μπορεί να συνεχίσει το έργο της μαζί ή χωρίς την στρατιωτική επέμβαση για την διευκόλυνση των τοπικών ή διεθνών αστυνομικών αρχών.
- Κατά την φάση αποδέσμευσης του στρατού διευκολύνει την παράδοση των ευθυνών (τάξης) στις τοπικές πολιτικές αρχές.
6. Το μότο της EGF είναι “Lex paciferat”, που σημαίνει ”ο νόμος θα φέρει την ειρήνη”  που επεκτείνει την αρχή της στενής σύνδεσης μεταξύ της επιβολής των κανονισμών του νόμου και της αποκατάστασης με ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ