ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
Μπατίρηδες σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Γης
"Πολιτικές" στραγγίζουν τη χώρα από τον εθνικό της πλούτο
Με αφορμή ένα μήνυμά που έλαβα σχετικά με τα πετρέλαια της Ζακύνθου, (τα οποία είχαν εξορυχθεί όπως αναφέρεται το 1941 από το Γ΄Ραϊχ, αποφράχθηκαν το 1946 από Άγγλους, επανεξορύχθηκαν το 1968 από τον Σωτήριο Σοφιανόπουλο (ΧΡΩΠΕΙ) και επαναποφράχθηκαν τελικά το 1975 από τον τότε Υπ. Βιομηχανίας και Ενέργειας Μιλτιάδη Έβερτ**), θα ήθελα να σταθώ στο εξής πολύ σημαντικό σημείο:το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας σε ξένα συμφέροντα.Οι πολιτικές που ακολουθούν οι... "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μας, τις τελευταίες δεκαετίες ένα και μόνο στόχο φαίνεται να έχουν: το ξεπούλημα.Από τη μία ξεπουλάνε κάθε επιχείρηση δημόσιου συμφέροντος, αφού πρώτα έχουν φροντίσει σταδιακά και μεθοδευμένα σε βάθος χρόνου -ώστε να μην είναι εμφανής η "στρατηγική"- να τη "διαλύσουν" σε σημείο που να υπολειτουργεί και να είναι "ασύμφορη" για το κράτος (π.χ. λιμάνια, ΟΤΕ κτλ.) και από την άλλη ξεπουλάνε τον πλούτο του υπεδάφους, χωρίς καν να "δοκιμάσουμε" με τις δικές μας δυνάμεις να τον εξορύξουμε, για να ωφεληθούν οι πολίτες της χώρας...Εδώ και αρκετά χρόνια πότε έμμεσα και πότε άμεσα γίνονται αναφορές σε σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, αλλά και άλλων πολύ σημαντικών μεταλλευμάτων και ορυκτών στη χώρα μας. Μια ματιά σε σχετικά άρθρα της τελευταίας 5ετίας, δηλώνει ξεκάθαρα πως και σημαντικότατος είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας και ξεπουλιέται σε κάθε μορφής ξένα συμφέροντα... ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύεται σκόπιμα η ευημερία του ελληνικού λαού σε βάθος χρόνου... Παρακολουθήστε παρακάτω μία μικρή σχετικά αναδρομή μέσα από δημοσιεύματα που έχω επιλέξει και κάποιες παρατηρήσεις μου επί του θέματος:
Η μεταλλευτική στην Ελλάδα
Η μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα τα μεταλλεία (ορυχεία) και τα λατομεία είχαν πάντα σημαντική θέση στην οικονομική ζωή της.
Η αρχαία χρησιμοποίησε τον υρο από τα μεταλλεία του Λαυρίου και τα μάρμαρα της Πεντέλης για να χτίσει τον Παρθενώνα.
Παρομοίως και ο Μέγας Αλέξανδρος στηρίχθηκε στον χρυσό του Παγγαίου για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του κατά των Περσών.
Στα νεότερα χρόνια, τα μεταλλεία του Λαυρίου αποτέλεσαν τον πρώτο βιομηχανικό χώρο της Ελλάδας. Η σμύριδα στην Νάξο, τα σιδηρομεταλλεύματα στην Σέριφο και στην Θάσο, τα αργυρομεταλλεύματα και η βαρυτίνη στην Μύκονο, ο λευκόλιθος στο Μαντούδι, και ο χρωμίτης και ο αμίαντος στην Κοζάνη αποτέλεσαν σημαντική πηγή εισοδημάτων για την χώρα για πολλές δεκαετίες, αλλά και αφορμή σημαντικών κοινωνικών αλλαγών[18].
Το 1946 ιδρύθηκε η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων–Μεταλλουργών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1989 λειτούργησε και το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σήμερα η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους σημαντικούς ευρωπαίους παραγωγούς βωξίτη, σιδηρονικελιούχων μεταλλευμάτων, μικτών θειούχων μεταλλευμάτων, λευκόλιθου, μπεντονίτη, ελαφρόπετρας (θηραϊκή γη), μαρμάρων και άλλων μεταλλικών και μη μεταλλικών (βιομηχανικών) ορυκτών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 56% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα προέρχεται από την καύση λιγνίτη, ο οποίος εξορύσσεται σε λιγνιτωρυχεία της Βορείου Ελλάδας και της Πελοποννήσου[19].
Η Ελλάδα λόγω της γεωτεκτονικής της θέσης και της γεωλογικής της κατάστασης, που ευνοούν τη μεταλλογένεση, παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων χρυσού και άλλων πολύτιμων και βασικών μετάλλων.
Όπως είναι γνωστό, η ανάπτυξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στηρίχθηκε στο πλούσιο υπέδαφος και την εκμετάλλευση των ευγενών και βασικών μετάλλων και κυρίως του χαλκού, του σιδήρου, του αργύρου.
Πλούσιο υπέδαφος σε ουράνιο
& το ίδιο άρθρο με αναφορά στο ζήτημα της "Τσαμουριάς"-
Δέκα αξιόλογες «παγίδες» πετρελαίου περιμένουν τους ερευνητές- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18-09-2005 ( Η Διάλυση της της ΔΕΠ-ΕΚΥ επί Σιμήτη κ.α. "περίεργες" πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού...)
·
Πιθανά και εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα μπορούν να δώσουν από 3 έως 5 δισεκατομμύρια βαρέλια, που μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές μας ανάγκες για 35 - 40 χρόνια
·
Αν αληθεύουν όσα λένε οι Λευκαδίτες, πρόλαβε ν’ αρπάξει το πετρέλαιο πριν γίνουν «σεΐχηδες» κάποιοι δικοί μας ιδιοκτήτες γης στο Ιόνιο και στην Ν.Δ. Πελοπόννησο….
Το μέλλον θα δείξει.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας -10/5/2008
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
(...)O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου,πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα"Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα",η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.
"Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο,έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."
(...)Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως ΟΣΜΙΟ, κόκκινο υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:α`) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),β`) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),γ`) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),δ`) Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).
Πετρέλαιο έχουμε, πολιτική δεν έχουμε-Δεκ 28, 2008 -
Εκτός από το πρόγραμμα «αποκρατικοποιήσεων», που είναι στην πραγματικότητα εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε τιμές παλιοσιδερικών, υπάρχει κι άλλο ένα θέμα το οποίο εμφανίστηκε δύο ημέρες πριν από το τέλος των Ολυμπιακών: «Έχουμε πετρέλαιο· ελάτε να επενδύσετε», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Σαλαγκούδης (ΤΟ ΒΗΜΑ 28/8/2004, Α 15).
Η στρατηγική Ενεργείας στην Ελλάδα. υπό Κων/νου Κόλμερ.
"Η Ελληνική ενεργειακή πολιτική προσομοιάζει με την εξωτερική πολιτική:
"Η Ενεργειακή πολιτική πρέπει να είναι ως η εθνική Άμυνα:ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική.
-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Στρατηγική 07»
Το πετρέλαιο στην Ελλάδα και η καταλήστευσή του -
-15 Οχτώβρη 2005
(...)Τι πρέπει να γίνει για τα πετρέλαια στην Ελλάδα -Από την πιο πάνω ανάλυση προκύπτει ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:
1. Η επαναδραστηριοποίηση, εντατικοποίηση και δημιουργία κρατικού φορέα για τη χρηματοδότηση και έρευνα, που θα ελέγχει το κύκλωμα πετρελαίου καθότι η ανυπαρξία του είναι καταστροφική και οδηγεί στην πλήρη ασυδοσία των εμπλεκομένων στο κύκλωμα εταιριών. Όμως η ιδιωτικοποίηση έχει εντατικοποιηθεί σαν αποτέλεσμα «της νέας πετρελαϊκής πολιτικής που ακολούθησε η χώρα μας και η οποία πολιτική επιβλήθηκε από την ΕΟΚ - ΕΕ στα πλαίσια της ολοκληρωμένης εσωτερικής αγοράς, ανταποκρίνεται δε στις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας και αποσκοπεί δήθεν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Σύμφωνα με την ανωτέρω πετρελαϊκή πολιτική (1992), η απελευθέρωση της αγοράς πετρελαιοειδών συνδυάζεται και σήμερα με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών πετρελαϊκών εταιριών και με την ενθάρρυνση της συμμετοχής ξένων εταιριών στην άνευ όρων και ανεξέλεγκτη έρευνα πετρελαίου στη χώρα μας».
2. Παράλληλη διερεύνηση και αναζήτηση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου με τη χρήση γεωφυσικών μεθόδων και οργάνων έρευνας για την εντόπιση και υποθαλάσσιων σε Αιγαίο - Ιόνιο Πέλαγος, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις των πολυεθνικών συμφερόντων, τα οποία καλύπτονται από τις «συμμαχικές» κυβερνήσεις, των ΗΠΑ, και της ΕΕ.
Εδώ πρέπει να τονιστεί η αντίφαση που υπάρχει σήμερα με τη διενέργεια ερευνητικών γύρων, από μια ιδιωτική πλέον εταιρία (ΕΛΠΕ ΑΕ), για λογαριασμό του Δημοσίου, πράγμα που χρήζει νέας νομοθετικής ρύθμισης.
3. Να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν περισσότερες ερευνητικές γεωτρήσεις, σε μεγάλο βάθος, σε περιοχές με πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, όπου δεν έχουν γίνει ακόμη, για να αποκτηθεί μια πλήρης γνώση του υπεδάφους.
* * *
Ο σημερινός οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια στις εξαρτημένες από πετρέλαιο χώρες, με δημιουργία τεχνητών υψηλών τιμών πετρελαίου και όχι από ελλείψεις στην παραγωγή, ειδικότερα στρέφεται κατά των Κίνας - Ιαπωνίας και Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρχε αντίστοιχος, οικονομικός πόλεμος κατά της ΕΣΣΔ, με μείωση τότε των τιμών (10 δολ. το βαρέλι).
Η κατάσταση με τις υψηλές τιμές πετρελαίου, κατά τη γνώμη γνωστών αναλυτών («ATTAC» Γερμανίας) δεν ερμηνεύεται με ελλείψεις στην παραγωγή, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά αποτελεί έναν οικονομικό πόλεμο των ΗΠΑ ενάντια στις εξαρτημένες από πετρέλαιο χώρες.
Για να επανέλθουμε στην Ελλάδα, η νέα διεθνής συγκυρία επιβάλλει την επανεργοποίηση της έρευνας άμεσα.
Συμπεράσματα - δράσεις
Η συνέπεια των πιο πάνω πολιτικών είνα騨
Με τις αποφάσεις δε που εκδίδουν και με την επιβολή τους διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και συμφερόντων των ΗΠΑ, ΕΕ, κλπ. Η χώρα μας και ο λαός μας έχει πληρώσει ακριβά την πολιτική αυτή των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων τους, επί 50 χρόνια και πάνω. Σήμερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι ενεργειακές πηγές υπάρχουν και τα αποθέματα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που σκόπιμα εμφανίζουν μειωμένα τα συμφέροντα του διεθνούς μονοπωλιακού καπιταλισμού.
Απειθαρχία λοιπόν, ανυπακοή και αντίσταση διαχρονικά και στο μέλλον. Αγώνας αδιάκοπος με τη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για να μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από το συνδυασμένο κίνδυνο εσωτερικής κι εξωτερικής υποδούλωσης που επιφυλάσσει γι' αυτήν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και να διατηρήσει καθετί χρήσιμο για τη συγκρότηση της Λαϊκής Οικονομίας
ΤουΙορδάνη ΠΑΥΛΟΣΟΓΛΟΥ*
*Ο Ιορδάνης Παυλόσογλου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων, διδάκτωρ Βιομηχανικής Μεταλλουργίας, διατελέσας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρμινχαμ στην Αγγλία
10.000 βαρέλια πετρελαίου, από τα κοιτάσματα του Πρίνου, από 1.300 που ήταν μέχρι σήμερα!!!
(2006 Τα ΝΕΑ)
Το μεγαλύτερο και καλύτερα μελετημένο κοίτασμα είναι αυτό στο Παρανέστι της Δράμας. Εκεί, στην περιοχή “Αρχοντοβούνι” το ΙΓΜΕ λειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 πιλοτικό εργοστάσιο παραγωγής κίτρινου συμπυκνώματος ουρανίου (yellowcake) - “με επιτυχία . ” Προφανώς μετά ήρθε το Τσερνομπιλ και το φιλόδοξο πρόγραμμα σταμάτησε.
Ο χρυσός της Θράκης - Αναπτυξιακός και οικονομικός πυλώνας- 27 Ιανουαρίου 2009
Προκαλεί εντύπωση στους διεθνείς χρηματοοικονομικούς κύκλους και επενδυτές, πως ένας τέτοιος πλουτοπαραγωγικός πυλώνας παραμένει ανεκμετάλλευτος, αν αναλογισθεί κανείς την δεινή οικονομική συγκυρία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πόσο μάλλον για την Ελλάδα, με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και την έλλειψη άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ).
...αλλεπάλληλες παραλείψεις και τις αυθαίρετες πράξεις των κυβερνητικών (και υπηρεσιακών) παραγόντων που μαθηματικά οδηγούσαν σε αδιέξοδο, αλλά και σε περιβαλλοντικά εγκλήματα, προκαλώντας εντάσεις στην τοπική κοινωνία, βίαια επεισόδια, εκατοντάδες συλλήψεις, βαριές καταδίκες κατοίκων κ.λπ.
· ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Γεωλογία και ορυκτός πλούτος
Στη Βουλή η σύμβαση - "σκάνδαλο" - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ -Ιούλη 1997
Το μεταλλείο ΚΙΡΚΗ Αλεξανδρούπολης
*ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ /Α. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ -''Ο ''Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος'' συνέχιζε να απομυζά την Ελλάδα ως το 1965!
"Ο Σιωνισμός είχε βρει έναν αλάθητο τρόπο οικονομικής αιμοραγίας της Ελλάδος, παίρνοντας όλα τα έσοδα των κρατικών μονοπωλείων επί 70 χρόνια." - Φερβρουάριος 2009 - SKEFTOMASTE ELLHNIKA.GR
** περισσότερα σχετικά με τα πετρέλαια Ζακύνθου μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:andromedios
Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου
στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε..... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96,
αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !. Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000. 000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου