Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αν και θα γράψω αύριο λεπτομερέστατη ανάλυση την οποία θα στείλω στο SLPRESS προς δημοσίευση, εν τούτοις, ανταποκρινόμενος σήμερα σε αιτήματα δεκάδων συναδέλφων οικονομετρών, θα επιχειρήσω να πω όσο πιο απλοποιημένα γίνεται, ΓΙΑΤΙ συνέβη αυτό το πράγμα που είδατε όλοι στις oθόνες του υπολογιστή σας με τον δείκτη πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI).
Οσοι δεν είχαν διαβάσει την σειρά των άρθρων που είχα δημοσιεύσει και ειδικά το τελευταίο στο οποίο, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των οικονομολόγων, κατονόμαζα την συμφωνία του ΟΠΕΚ+ ως «ΜΠΟΥΡΔΕΣ», θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά εδώ, όπου αναλύω τους φόβους μου και την πρόβλεψή μου για κατάρρευση της αγοράς:
>>
https://slpress.gr/…/mpoyrdes-i-symfonia-gia-to-petrelaio-…/

Εκτός των 4-5 σπουδαίων λόγων που με ώθησαν στην παρουσίαση μιας εξίσωσης, όπου παρουσίαζα την γωνία της αδύναμης πλευρά της τιμής (11 Απριλίου), ο πραγματικός μου φόβος για τον οποίο έχω μιλήσει δημόσια ήταν η ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΡΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Δεν θυμάμαι κι εγώ πόσες συνεντεύξεις έδωσα , στις οποίες από πολύ νωρίς, τόσο στον κ. Lambros Kalarrytis όσο και στον κ. George Sachinis αλλά και σε άλλους πολλούς, προσπαθούσα να κάνω τον κόσμο να εστιάσει, στο τι σημαίνει αναγκαστική παύση των εξορύξεων.
Κι επειδή έβλεπα ότι ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν ο μεγάλος δείκτης του WTI αλλά και ο όμορος Καναδέζικος που είναι ελάχιστα γνωστός, ξεκίνησα να χτυπώ καμπάνες, ως σήματα κινδύνου.
Πως ήμουν σίγουρος λοιπόν, ενώ όταν άπαντες μιλούσαν για ανάκαμψη του WTI στα επίπεδα των 30 δολαρίων, να αποφασίσω να δημοσιεύσω ένα άρθρο στο SLPRESS χαρακτηρίζοντας όλα αυτά ως μπούρδες και να τολμήσω την πρόβλεψη για κάθοδο του WTI κάτω ααπο τα 20 $ λέγοντας ότι είναι πλέον ορατός ο επόμενος σταθμός στα 15$ και έπαιται και συνέχεια;
Στις αναλύσεις μου δεν βλέπω μόνο αριθμούς. Αλλά εξετάζω την αγορά και από την τεχνική της πλευρά. Από την πλευρά των πραγματικών δυνατοτήτων που έχουν οι αντλίες και τα τεχνικά μέσα. Τόσο στην σκληρή παραγωγή όσο και στον τομέα των ανταλλακτικών και της υποστήριξης.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ?
Οι επενδυτές περίμεναν να υπάρξει μια πολιτική λύση από την διοίκηση Τραμπ και να παύσουν μονομερώς την λειτουργία των αντλιών στις ΗΠΑ. Και το κόστος της παύσης να κληθεί να το πληρώσει το Ομόσπονδο κράτος των ΗΠΑ. Δεν έγινε κάτι τέτοιο (μέχρι σήμερα).
Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στις ΗΠΑ είχαν αρχίσει να φουλάρουν από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Η βασικότερη εγκατάσταση αποθήκευσης, βρίσκεται στο Cushing της Οκλαχόμα. Εκεί ακριβώς, είναι το κύριο σημείο παράδοσης των φορτίων πετρελαίου στις ΗΠΑ. Και οι εγκαταστάσεις δήλωσαν αδυναμία να υποδεχτούν νέες ποσότητες.
Η «είδηση» αυτή, από φήμη που ακουγόταν, πιστοποιήθηκε από πολλούς επενδυτές, οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου, για το ποιος θα πουλήσει πιο γρήγορα και πιο πολύ. Ετσι, το μελλοντικό συμβόλαιο του Μαΐου για αργό πετρέλαιο WTI, έκανε μια πρωτοφανή πτώση στα παγκόσμια χρονικά, πέφτοντας από τα 18.50 δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες πρώτα στα 10 $. Δεν συγκρατήθηκε εκεί και έπεσε στα 5$. Εκεί δόθηκε μια μάχη να κρατηθεί ανάμεσα στα 4.5$-5.5$ αλλά ήταν μάταιο. Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) η τιμή του WTI μηδενίστηκε !!! Και θα αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμα και αρνητικές τιμές στην διαπραγμάτευση του WTI.
Τώρα, όσοι εκτελούν ακόμα «μυστήριες» εργολαβίες για λογαριασμό κάποιων «μυστήριων» κέντρων ας πάψουν να σερβίρουν ανοησίες! ΓΙΑΤΙ?
Γιατί όλο αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με το WTI, το ίδιο θα συμβεί και για τον δείκτη Brent της Β.Θάλασσας που αφορά κυρίως στην Ευρώπη. Όταν αρχίζουν να φουλάρουν οι δεξαμενές αργού στην Ευρώπη, τα ίδια θα πάθει και το Brent! Και θα ακολουθήσουν και ένα σωρό άλλοι δείκτες τιμών πετρελαίου, άγνωστοι εδώ στην Ελλάδα!
Η κατάσταση πλέον είναι σοβαρή!
Οι ΗΠΑ, είτε με τον Τραμπ είτε με κάποιον άλλον στο τιμόνι από τη νέα χρονιά , δεν θα το αφήσουν όλο αυτό ανεξέλεγκτο και θα αντιδράσουν.
Και η θεωρία μου για αμοιβαία διαχείριση της καταστροφής, όπως έγινε στην περίπτωση της κρίσης στην Κούβα, είναι η μοναδική λύση!
Όλα τα υπόλοιπα που ακούτε, περί Wall Street, εταιριών πληροφορικής που θα οδηγήσουν το άρμα εμπρός, είναι ΚΟΥ-ΡΑ-ΦΕ-ΞΑ-ΛΑ !
Κι αν δεν δείτε στο ίδιο τραπέζι, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Σ.Αραβία, Ιράν, OPEC και εκπρόσωπο μικρών παραγωγών, τότε θα ζήσουμε την μεγαλύτερη κρίση που είδε ο πλανήτης τα τελευταία 200 χρόνια!
Αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα, με πολλές λεπτομέρειες σε 1-2 μέρες στο SLPRESS...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ