Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 11 Απριλίου 2020

" Μιά χούφτα μάλαμα μιά χούφτα σιτάρι" έλεγε ό Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός γιά τούς καιρούς τής πείνας... Τό σιτάρι αξίζει πλέον περισσότερο από τό πετρέλαιο ...

Το σιτάρι αξίζει πλέον περισσότερο από το πετρέλαιο
Η τιμή είναι ανησυχητική, ενώ πολλές χώρες, όπως η Ρωσία και το Καζακστάν που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων παγκοσμίως, μειώνουν τις εξαγωγικές ποσοστώσεις.
Η διεθνής τιμή αυτού του προϊόντος την περασμένη εβδομάδα σημείωσε περαιτέρω αύξηση 6% στο χρηματιστήριο του Σικάγου με τη Ρωσία που αποφάσισε να περιορίσει τις εξαγωγές μετά την περασμένη εβδομάδα. Οι τιμές στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασαν τις 13.270 ρούβλια ανά τόνο, ξεπερνώντας ακόμη και εκείνο του ουραλικού πετρελαίου, το οποίο έχει μειωθεί σε 12.850 ρούβλια ανά τόνο. Τα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση της Coldiretti στο τέλος της εβδομάδας στο Chicago Bord of Trade (CBOT), το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις γεωργικές πρώτες ύλες που σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Οι συνέπειες από την πανδημία συνεχίζονται. Μεταφέρονται επομένως από τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε αυτές των πολύτιμων μετάλλων, όπως ο χρυσός μέχρι τη γεωργική παραγωγή, η διαθεσιμότητα των οποίων έχει γίνει στρατηγική με τις δυσκολίες μεταφοράς και το κλείσιμο των συνόρων αλλά και για πολίτες σε όλο τον κόσμο για να καλύψουν τα βασικά τρόφιμα από τα ράφια των εκπτωτικών καταστημάτων και των υπεραγορών.
Η Ρουμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιτηρών, αλεύρων, ζάχαρης και άλλων αγροτικών προϊόντων διατροφής κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ