Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οί πολύχρωμες Ράγες τής μεταΠΩΛΕΙΤΑΙυσης καί ...ή ψευδαίσθηση τής πλουραλιστικής επιλογής στήν κάλπη.

Από το 1974 το πολιτικό γίγνεσθαι κινείται επάνω σε ράγες, και για να καλυφθεί το γεγονός αυτό από τα μάτια του όχλου, οι κατασκευαστές το έντυσαν με χρώματα, αρώματα και την ψευδαίσθηση της πλουραλιστικής επιλογής στην κάλπη.
Τι παρατηρούμε αν κοιτάξουμε τα πράγματα από πανοραμική οπτική; Εξετάζοντας στο μικροσκόπιο τα συμβάντα από το 1974 μέχρι σήμερα, και αφαιρώντας από την σκέψη μας πρόσωπα, χρώματα και κόμματα, θα αρχίσουν να γίνονται ορατές μέσα στην σκέψη μας οι ράγες στις οποίες επάνω κινούμαστε. Οι στόχοι παραμένουν σταθεροί και απαράλλακτοι είτε όσον αφορά τα Εθνικά είτε τα Οικονομικά θέματα, οι τεχνικές μεταλλάσσονται (πότε χρησιμοποιούνται Δεξιές, πότε Αριστερές) με απώτερο σκοπό να μας πείσουν για την διαφορετικότητα τους και να δεχθούμε τελικά είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο τα γεγονότα. Εδώ ισχύει αυτό που μας λέει ο Σωκράτης στο Πλατωνικό έργο "Φαίδων", ότι μπορεί οι δυνάμεις να είναι αντίθετες αλλά έχουν κοινή αρχή, ο όχλος διακρίνει την αντίθεση αλλά δεν μπορεί να διακρίνει την κοινή αρχή. Περίτρανα αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά με την φούσκα ΣΥΡΙΖΑ.
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αν πάρουμε τα ΦΕΚ και κρύψουμε τις ημερομηνίες που μαρτυρούν τις Κυβερνήσεις που τα ψήφισαν, θα δούμε ότι οι Δεξιές Κυβερνήσεις που υποτίθεται υπερασπίζονται Έθνος και Πατρίδα είναι αυτές που καταστρέφουν το Έθνος και την Πατρίδα, και οι Αριστερές Κυβερνήσεις που υποτίθεται υπερασπίζονται τον φτωχό και τον εργαζόμενο είναι αυτές που καταστρέφουν τους φτωχούς και τους εργαζόμενους. Δηλαδή οι "προστάτες" είναι αυτοί που καταστρέφουν αυτό που  υποτίθεται προστατεύουν... βάλαμε τον λύκο να προστατέψει τα πρόβατα ή τα πρόβατα πειστήκανε ότι ο λύκος δεν είναι λύκος γιατί φόρεσε προβιά, αναλόγως από ποια οπτική εξετάζουμε τα πράγματα.
Τον Ιούλιο του 1974 οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη φέρνουν από το Παρίσι τον Καραμανλή, τον λεγόμενο και ως εθνάρχη, για να μας σώσει....Λίγο μετά την άφιξη του εθνάρχου η Κύπρος χάνει το 37% από τον Αττίλα 2 και ο εθνάρχης Καραμανλής λέει το γνωστό "Η Κύπρος κείται μακράν" αλλά κανείς ποτέ δεν του απέδωσε ευθύνες γιατί οι "δημοκράτες" δεν φταίνε ποτέ και για τίποτε, 
... Παράλληλα το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου λαμβάνει από την τράπεζα του Ροκφέλερ 100.000.000 δολάρια για την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ. Στο έγγραφο αυτό, το ΠΑΣΟΚ αποκαλείται ως "Ελληνική Κυβέρνηση" 7 χρόνια πριν αναλάβει την διακυβέρνηση... Στο ίδιο έγγραφο και κατόπιν συμφωνίας μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της τότε ΕΣΣΔ αναφέρεται ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να παραμένει σε σταθερά ποσοστά για λόγους που αμφότεροι ήξεραν...Το 1974 η Μαργαρίτα Παπανδρέου φέρνει στην Ελλάδα το Φεμινιστικό Κίνημα το οποίο ήταν χρηματοδότηση από το Ροκφέλερ Foundation (σχετικό άρθρο ΕΔΩ)...
Ο εθνάρχης Καραμανλής τον Νοέμβριο του 1976 με το Πρακτικό της Βέρνης με ύπουλο τρόπο άνοιξε την πόρτα του ξεπουλήματος του Αιγαίου στους Τούρκους (αποδείξεις ΕΔΩ)- Το 1978 ο δεξιός εθνάρχης Καραμανλής περνάει τον νόμο 851 με τον οποίο καθιστά παράνομο όποιον πολίτη έχει αναρτημένη την Ελληνική Σημαία στο σπίτι του (αποδείξεις ΕΔΩ)- Το 1980 η Κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας περνάει έναν νόμο με τον οποίο δημιουργεί τα γνωστά Πανωτόκια...
Το 1981 ο Ανδρέας παραλαμβάνει τους νόμους και το σύνταγμα του Καραμαν αλή και απλά βάζει την ταφόπλακα στην παραγωγή, η πλειοψηφία των πρώην παραγωγών μετατρέπεται σε δημόσιους υπαλλήλους.  ...
Μετά τον Ανδρέα ήρθε ο έτερος Σοσιαλιστής, ο Σημίτης, ο οποίος έφερε την Goldman Sachs και έκανε το γνωστό κόλπο της Δημιουργικής Λογιστικής (SWAP) δίνοντας την σκυτάλη στον GAP το 2009 να φέρει το μνημόνιο, ένα μνημόνιο το οποίο θα επαναδιαπραγματευόταν ο Σαμαράς, το οποίο από την πολύ αναδιαπραγμάτευση τράνταξε το σύμπαν με αποτέλεσμα, όντας ανέπαφο, να περάσει ως σκυτάλη στον Βαρουφάκη ο οποίος προσέλαβε την Lazard για να κάνει μια από τα γίδια.

πόσο τυχαίο είναι που ο GAP είπε ακριβώς τα ίδια με τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη σε αντίστοιχο χρονικό σημείο;




Μια αλήθεια που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι και οι Δεξιοί και οι Αριστεροί ήταν αμφότεροι, τουλάχιστον μετά την συμφωνία της Γιάλτας, πιόνια των Αγγλοσαξόνων.

Η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας άφηνε, αφήνει και θα αφήνει ελεύθερο πεδίο στο να δημιουργούνται αέναες ράγες, ο όχλος αιωνίως θα διαμαρτύρεται για κάτι για το οποίο ο ίδιος είναι ο υπαίτιος, και η υπαιτιότητα του έχει ρίζα στο ότι δεν έχει το γνώθι σεαυτόν, ότι δηλαδή δεν έχει επίγνωση της αγνοίας του, και αυτή η άγνοια της αγνοίας του, του δίνει παρείσακτα το δικαίωμα να έχει γνώμες επί παντός επιστητού.
Μετά τα γεγονότα που ήδη συνέβησαν (για όσους τα αναγνώρισαν), με την παρούσα Κυβέρνηση, και τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν (θα τα αναγνωρίσουν όλοι...) μέχρι τον Ιούνιο που θα πέσει, γεννάται μια ερώτηση: "Αν η κάθε νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης, τότε οι εκλογές τι νόημα έχουν;"

όλο τό άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ