Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αλβανοί και Βούλγαροι αγοράζουν σπίτια και εξοχικά στην Ελλάδα! εσύ πλήρωνε 500 φόρους




Αλβανοί και Βούλγαροι αγοράζουν σπίτια και εξοχικά στην Ελλάδα! εσύ πλήρωνε 500 φόρους!
Την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε. Στους φτωχότερους πολίτες όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και των Βαλκανίων ανήκουν πλέον οι Έλληνες, τους οποίους έχουν ξεπεράσει ακόμη και οι… γείτονες Αλβανοί.
Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την κίνηση στο χώρο της κτηματαγοράς, από τον οποίο απουσιάζουν πλήρως οι Έλληνες σε αντίθεση με αλλοδαπούς από τις λεγόμενες τρίτες χώρες, που τα τελευταία χρόνια εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση ακινήτων στη χώρα μας.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εσχάτως σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια, όπως στην Κρήτη, όπου Αλβανοί και Βούλγαροι δεν περιορίζονται απλώς σε έρευνα αγοράς αλλά προχωρούν με μεγάλη ευκολία σε συνάψεις συμβολαίων. Μάλιστα, οι αγοραστές από τις εν λόγω χώρες σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια έναντι των Ρώσων ή των Κινέζων, οι οποίοι έρχονται, βλέπουν και φεύγουν.
Σύμφωνα με την πρόεδρο Συλλόγου Κτηματομεσιτών Ηρακλείου-Λασιθίου, Άρτεμις Μαυράκη, οι προτιμήσεις των Βαλκάνιων στρέφονται σε παλιά αλλά και καινούρια σπίτια.

«Το κομπόδεμα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ως φθηνά εργατικά χέρια στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια τους επιτρέπει τώρα να αγοράσουν και μάλιστα πληρώνοντας μετρητά, με αποτέλεσμα να είναι εκείνοι που κινούν σήμερα την αγορά» αναφέρει η κ. Μαυράκη.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή, στην οποία οι ντόπιοι μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Εξάλλου, η Κρήτη είναι μια από περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών για οικονομικούς λόγους πανελλαδικώς. Την ίδια ώρα, το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρατηρείται και στην αντίθετη πλευρά. Έλληνες συμπολίτες μας, που δυσκολεύονται ακόμη και να επιβιώσουν στην πατρίδα τους, επιλέγουν την φθηνή αλβανική αγορά για να αποκτήσουν το δικό τους σπιτικό.
Το ρεύμα αυτό παρατηρείται πιο έντονα στη Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία, όπου οι κάτοικοι μεταβαίνουν σωρηδόν στην -ελκυστική πλέον- Αλβανία. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο, δεκάδες οικογένειες από το νομό Μαγνησίας έχουν προχωρήσει στην απόκτηση εξοχικής κατοικίας, η οποία δεν αποκλείεται στη συνέχεια να μετατραπεί σε κύρια.
Άλλοι πάλι έχουν αναγκαστεί να εγκατασταθούν μόνιμα στη γείτονα χώρα προκειμένου να βρουν εκεί δουλειά.
Πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους, κυρίως οικοδόμους και τεχνίτες που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και περνούν τα σύνορα για ένα μεροκάματο που κυμαίνεται από 7 έως 20 ευρώ.
Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να βγάλουν μέχρι και 40 ευρώ την ημέρα. Στους καλοπληρωμένους ανήκουν όσοι εργάζονται ως σερβιτόροι, ειδικά στον Αυλώνα και το Δυρράχιο, αφού ο τουρισμός αποτελεί την «ανερχόμενη βιομηχανία» των γειτόνων μας
Σε αρκετές περιπτώσεις εργατοτεχνίτες και πολιτικοί μηχανικοί επιλέγουν το Αργυρόκαστρο και Δυρράχιο αξιοποιώντας τις γνώσεις τους αλλά και τη μεγάλη ανοικοδόμηση που υπάρχει στις συγκεκριμένες πόλεις.
Ενώ, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι Αλβανοί ήταν εκείνοι που κατά χιλιάδες αναζητούσαν δουλειά στη χώρα μας, σήμερα παρατηρείται πλήρης αντιστροφή του φαινομένου με τους άνεργους Έλληνες να μεταναστεύουν στην Αλβανία για 400 - 500 ευρώ το μήνα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ