Ανασηκωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας ώστε η φτέρνα να απέχει 2 μόνο εκατοστά από το έδαφος και αφήνουμε να πέσει απότομα η φτέρνα, νιώθοντας ένα τράνταγμα. Το στόμα να είναι κλειστό και τα σαγόνια σφιγμένα. Με την άσκηση αυτή ,το αίμα παίρνει συμπληρωματική ώθησηπρος τα πάνω.
Τα τραντάγματα του σώματος με την άσκηση αυτή πρέπει να γίνονται χωρίς βιασύνη, 1 φορά το δευτερόλεπτο. Ύστερα από 30 τραντάγματα κάνουμε ένα διάλλειμα 10 δευτερολέπτων και συνεχίζουμε άλλα 30 τραντάγματα, όχι περισσότερα. Επίσης όχι πολύ απότομα για να μην πονέσει το κεφάλι. Να είναι έτσι, όπως όταν τρέχουμε δυναμικά. Στη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την άσκηση, από 1 λεπτό κάθε φορά.
Αν η άσκηση εκτελείται συστηματικά , το τράνταγμα αυτό προκαλεί ενεργειακή ώθηση του αίματος στις φλέβες , απομακρύνοντας τις τοξίνες και τους θρόμβους κοντά στις φλεβικές βαλβίδες. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της θρομβοφλεβίτιδας και μια σειρά ασθενειών των εσωτερικών οργάνων.
Η άσκηση αυτή πρέπει να γίνεται καθημερινά , γιατί το απαιτεί ο τρόπος ζωής μας , αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να τρέχουμε, ώστε τα τραντάγματα αυτά να γίνονται φυσικά και αυτόματα. Έτσι θα πάψουν οι φλεβικές βαλβίδες να είναι “ήρεμοι κολπίσκοι” από λιμνάζον αίμα , γεμάτο τοξίνες.
Οι βιοχημικές και βιοφυσικές αιτίες του γήρατος είναι πολλές και ίσως την πρώτη θέση να έχουν η ρύπανση και η τοξίνωση των κυττάρων και του διακυτταρικού χώρου με απορρίματα που προέρχονται από την αδιάκοπη ανταλλαγή της ύλης με προϊόντα οξείδωσης.
Είναι μακρύς και σύνθετος ο δρόμος που ακολουθούν οι τοξίνες ως τη στιγμή που ο οργανισμός θα κατορθώσει να απαλλαγεί απ’ αυτές . πόσοι ήρεμοι κολπίσκοι υπάρχουν στο δρόμο τους , όπου οι τοξίνες μπορούν να κατακαθίσουν όπως τα σκουπιδάκια στον πυθμένα ενός μπουκαλιού γεμάτου νερό. Θα πρέπει να το κουνήσουμε δυνατά για να το καθαρίσουμε.
Κάπως έτσι πρέπει να ενεργεί και η άσκηση των δονήσεων.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Άννας Κανέλλου “ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου