Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΚΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

1Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ανδόρρα να αλλάξει την εμφάνιση των κερμάτων του ευρώ, τα οποία κόβονται στο πριγκηπάτο, και να αφαιρέσει από αυτά την απεικόνιση του Ιησού Χριστού Παντοκράτορος, αντικαθιστώντας την με μία ουδέτερη απεικόνιση.
Οι αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης αιτιολόγησαν το αίτημά τους με την “επιθυμία” να τηρηθεί η αρχή της ουδετερότητας σε …θρησκευτικά ζητήματα!
Η κυβέρνηση του πριγκηπάτου θεώρησε το αίτημα της Ε.Ε «εύλογο και δικαιολογημένο» και αντικατέστησε τη μορφή του Χριστού στα κέρματα αξίας 10, 20 και 50 λεπτών με την απεικόνιση ενός καμπαναριού μιας εκκλησίας.
Είναι η δεύτερη φορά που η Ε.Ε επεμβαίνει σε χώρες που έχουν κοινό νόμισμα το ευρώ για θρησκευτικούς λόγους! Η πρώτη ήταν το 2012 όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Σλοβακία να αφαιρέσει τα χριστιανικά σύμβολα από τα κέρματα, ωστόσο η κυβέρνηση της Σλοβακίας υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να κόβει κέρματα αξίας 2 ευρώ με την απεικόνιση των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ