Τις τελευταίες μέρες όμως έρχεται στο φως ένα νέο θαύμα της Παναγίας που έχει συγκλονίσει τους κατοίκους τουΆργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς, όπου φυλάσσεται το ιερό κειμήλιο και αφορά την θεραπεία μιας γυναίκας από την σκληρή ασθένεια του καρκίνου.

Το θαύμα το εντοπίσαμε τυχαία στο blog που διατηρεί ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής του Άργους Ορεστικού, μέσω του οποίου ήρθαμε σε επαφή με τους ιερείς και συγκεκριμένα με τον ιερατικό προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λεωνίδα Μπάρδο που μας επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές!  Σε περίπτωση που θέλετε για κάποιο λόγο να επικοινωνήσετε και εσείς το τηλέφωνο είναι 2467042303. Σας παραθέτουμε παρακάτω ένα σύντομο ιστορικό και την εξιστόρηση του θαύματος αυτούσια. Διαβάστε:

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας κατασκευάστηκε το 1600-1650 σε εργαστήριο της Καστοριάς.

Η εικόνα ήταν τοποθετημένη σε ένα ναό της Παναγίας στο Άργος Ορεστικό ο οποίος καταστράφηκε στον πόλεμο.

Την εικόνα τιμούσαν ιδιαίτερα οι βλάχοι κτηνοτρόφοι της περιοχής για αυτό και κάθε καλοκαίρι μαζί με τα ζώα τους ανέβαζαν και την εικόνα στο χωριό Γράμμουστα στον ορεινό όγκο του Γράμμου. Εκεί με λαμπρότητα εόρταζαν τον δεκαπενταύγουστο. Στο τέλος έβγαζαν την εικόνα στην κεντρική πηγή του χωριού και εκεί ο ιερέας τελούσε αγιασμό από τον οποίο οι κτηνοτρόφοι δίνανε στα ζωντανά τους. Όταν κατέβαζαν τον Οκτώβριο τα ζώα, κατέβαζαν και την εικόνα της Θεοτόκου.

Σήμερα η εικόνα μεταφέρεται στη Γράμμουστα μόνο για την ήμερα του Παναγίας.

Ένα σύγχρονο θαύμα της Παναγίας

Κάποιο απόγευμα μετά τον εσπερινό είδαμε ένα νεαρό ζευγάρι να ασπάζεται με δάκρυα στα μάτια την εικόνα της Παναγίας. Μας διηγήθηκαν τα παρακάτω:
- Η μητέρα μας νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσ/νίκης. Οι καρκινικοί δείκτες ήταν στα ύψη και η διάγνωση έλεγε πως υπήρχε όγκος μάλιστα στο μέγεθος πορτοκαλιού. Είχε οριστεί η ημέρα της επέμβασης. Την παραμονή του χειρουργείου βλέπει η μητέρα μας στον ύπνο της την Παναγία. –είμαι η Παναγία η Οδηγήτρια, του Γράμμου. Μην ανησυχείς θα γίνεις καλά.. Και λέγοντας αυτά την πλησίασε, άπλωσε το χέρι της και σαν άλλος χειρούργος έβαλε το χέρι της στα σπλάχνα και αφαίρεσε τον όγκο. Να ο όγκος σου της λέει τον βλέπεις; Και με μία κίνηση τον έτριψε μέσα στο χέρι της και τον εξαφάνισε. Αυτό ήταν, ο όγκος σου πια δεν υπάρχει. Και αμέσως εξαφανίσθηκε. Όταν την άλλη μέρα οι γιατροί την εξέτασαν διαπίστωσαν πως ο όγκος δεν υπήρχε πια και οι δείκτες ήταν φυσιολογικοί.

Κάποια κυρία από την Καστοριά που νοσηλευόταν γνωρίσθηκε με τη μητέρα μας στο νοσοκομείο και της έδωσε μια εικονίτσα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Από τη στιγμή που την πήρε εκείνη προσευχόταν και παρακαλούσε την Παναγία να βάλει το χέρι της και η επέμβαση να πάει καλά. Και η Παναγία όντως έβαλε το χέρι της.

Την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας σήμερα ιδιαίτερος τιμούμε την Κυριακή του Θωμά με Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ναό της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία με λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους της πόλης.