Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ", ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!

Ό,τι δεν κατάφεραν οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες εδώ και χρόνια, το πέτυχε ο απλός λαός σε μερικές ημέρες!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το κίνημα κατάργησης των μεσαζόντων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πλέον και η "θεσμική" αγορά. Όπως σήμερα παρουσιάζει το protothema.gr ήδη γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποφάσισαν ευθυγραμμιζόμενες με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνουν τα κινήματα πολιτών - παραγωγών, να μειώσουν τις τιμές τους. Έτσι, όπως κατέγραψε η κάμερα μας, σε γνωστή αλυσίδα λιανικής τροφίμων (από τις πρώτες σε τζίρους), οι πατάτες πωλούνται σε τιμή 0,34 ευρώ/ το κιλό. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως οι πατάτες είχαν φθάσει να πωλούνται έως και μέχρι 0,75 ευρώ/ κιλό. Άρα οι λαϊκές αντιδράσεις έφεραν μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 50% και πλέον!

«Πέφτουν» οι τιμές στα οπωροκηπευτικά από την Κεντρική Αγορά Αθηνών


Μετά από το «κίνημα της πατάτας», σε ποσοστό
έως και 20% χαμηλότερα από τη λιανική αγορά, θα μπορούν να αγοράζουν πλέον οι καταναλωτές τα οπωροκηπευτικά τους από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, η οποία ανοίγει τις πύλες της και σε αυτή την εμπορική λειτουργία.

Θυμίζουμε ότι μια αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει από τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ενώ με αφορμή το «κίνημα της πατάτας» ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι ο Οργανισμός παρέχει τιμές φθηνότερες (χονδρικής) από αυτές που βρίσκουν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές οι καταναλωτές, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους σε συσκευασίες χονδρικής.
Τα παραπάνω είναι μια μικρή απάντηση σε όσους νεοφιλελεύθερους κόπρους μας έλεγαν ειρωνικά "τι θα πετύχετε με την πατάτα": Δυστυχώς για εκίνους, ο Έλληνας πολίτης ΜΠΟΡΕΙ να πετύχει πολλά όταν είναι ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του!

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα...Η κερδοσκοπία των διάφορων κλεφταράδων, μεσαζόντων και άλλων που αλωνίζουν έχοντας τις "πλάτες" προδοτών πολιτικών, θα χτυπηθεί ανελέητα! 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ