Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σεισάχθεια …να η ευκαιρία με νόμο.

Λόγο της κρίσης , και επειδή όλοι έχουμε φθάσει στο ναδίρ , και επειδή ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε, άς  ψηφίσουμε έναν νόμο πού να μας απαλλάσσει δια παντός από τά χρέη μας προς τις τράπεζες και το δημόσιο .
Το μόνο πού έχουμε να κάνουμε είναι να  μαζέψουμε ένα εκατομμύριο  υπογραφές.
Διαβάστε…
 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Φτιάξε κι εσύ ένα νόμο. Μπορείς!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει την ερχόμενη εβδομάδα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους πολίτες να προτείνουν νόμους εφόσον μπορέσουν να συγκεντρώσουν στο σχετικό αίτημα τους ένα εκατομμύριο υπογραφές -- μια προσπάθεια περαιτέρω εκδημοκρατισμού που μερικοί επικριτές χαρακτηρίζουν "φύλλο συκής".Βάσει του προγράμματος, το οποίο ξεκινάει από την 1η Απριλίου και έχει αποκληθεί πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτών, η ΕΕ θα είναι υποχρεωμένη να εξετάζει νομοθετικές προτάσεις που έχουν αρκετές υπογραφές και υποστήριξη σε τουλάχιστον επτά από τις 27 χώρες μέλη της Ένωσης.
Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τρόπος για να καταστεί η ένωση περισσότερο δημοκρατικά υπόλογη. Οι έρευνες δείχνουν συχνά πως οι πολίτες της ΕΕ πιστεύουν πως υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας.
Ωστόσο επικριτές εκφράζουν ανησυχίες για τους αυστηρούς όρους που επιβάλλονται από την Επιτροπή στη διαδικασία, οι οποίοι πιστεύουν πως θα δυσχεράνουν υπερβολικά την πραγματική συμμετοχή των πολιτών.
Τα αιτήματα θα απορρίπτονται αν κρίνεται ότι είναι "πέραν των εξουσιών των Βρυξελλών" ή "καταχρηστικά, επιπόλαια ή οχληρά". Απαγορεύεται επίσης να είναι "αντίθετα προς τις αξίες της ΕΕ" και δεν επιτρέπεται να αιτούνται πολιτικές που θα οδηγούσαν σε αλλαγή των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ.
Αυτό σημαίνει πως συστάσεις για μεγαλύτερα ή πιο θεωρητικά ζητήματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης ή οι μακροοικονομικές πολιτικές στην ευρωζώνη, δεν θα καλύπτονται από την πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ