Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το χρήμα να πάψει να είναι ιδιωτικό



Είναι καιρός να τελειώνουμε με τα παραμύθια.
Τη Δευτέρα, γίνεται στην Αθήνα Συνέδριο, από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
Οικονομολόγοι έχουν βγει στους δρόμους και κατακεραυνώνουν την ύπαρξη του χρέους και αναλύουν, με πολλούς τρόπους, το ποιος φταίει...H ταινία Debtocracy (Χρεοκρατία) έχει γίνει best seller και σημείο αναφοράς για χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα. Υπογραφές ζητούνται για να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και πολλά σενάρια αναπτύσσονται για τη θεωρία του "επαχθούς χρέους"...

Έχοντας μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους που αντιστέκονται στις πολιτικές της "κρίσης", δηλώνουμε πως έχουμε ριζική αντίθεση με τους συλλογισμούς τους.
ΚΑΝΕΙΣ, από όλους αυτούς δεν τολμά να πει την αλήθεια. ΚΑΝΕΙΣ δεν πάει στην καρδιά του προβλήματος.
Και ξεκινάμε την "αντίρρηση" μας , με ερωτήματα:
Πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε χρέος, όταν το χρήμα είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας τραπεζιτών;
Γιατί το χρήμα πρέπει να είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών;
Πώς είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο του χρέους, όταν το παγκόσμιο χρέος είναι μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ;
Γιατί σιωπούν; Γιατί αποκρύπτουν; Γιατί δε λένε την αλήθεια;
Τι να την κάμουμε την είσοδο ή την έξοδο από το ευρώ, το ρούβλι ή το οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, όταν το χρήμα, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, παραμένει στα χέρια των τραπεζιτών;
Μία είναι η απάντηση , για όλα τα ερωτήματα:
Όσο το χρήμα είναι ιδιοκτησία ιδιωτών δεν υπάρχει λύση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν υπάρχει ζωή και μέλλον.
Το χρήμα πρέπει να γίνει δημόσιο εργαλείο. Είναι μια κοινωνική σύμβαση και τίποτα περισσότερο. Μόνο που είναι μια "συμφωνία", που επιβλήθηκε άνωθεν και καλύπτεται από τη σιωπή "αριστερών" και "δεξιών" οικονομολόγων, πολιτικών και κομμάτων.
Και όταν κάποιοι, προτείνουν σαν λύση την "εθνικοποίηση" ή την "κρατικοποίηση" των τραπεζών, πάλι κρύβουν κάτι:
Ποιος και πώς θα διαχειρίζεται το χρήμα αυτών των τραπεζών; Το κόμμα; Η κυβέρνηση; Οι πεφωτισμένοι;
ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ, ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΗ, ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Αυτό είναι το πρόταγμα που δίνει οριστική και αμετάκλητη λύση στο πρόβλημα του χρέους , του χρήματος , της οικονομίας και ουσιαστικά της κοινωνίας των ανθρώπων.
Έτσι τελειώνουν οι πόλεμοι, οι έχθρες, η φτώχια και η ανισότητα. ΄Ετσι η τεχνολογία, η καινοτομία και η επινοητικότητα τίθενται στην υπηρεσία των πολλών. Έτσι το χρήμα χάνει την αξία του και ο πολίτης έχει υπηρεσίες που προσφέρουν αξιοπρέπεια και ευτυχία.
Έτσι φτιάχνονται οι δημοκρατίες και ο λαός, σωστά εκπαιδευμένος , ασκεί εξουσία. Ή μάλλον καταργεί την εξουσία και φτιάχνει ιδανικές πολιτείες.
ΥΓ 1
Δείτε το βίντεο "το χρήμα ως χρέος".
ΥΓ2
Επίτηδες, στα κεφαλαία γράμματα, δεν αναφερθήκαμε στην Ελλάδα. Το αίτημα να γίνει παγκόσμιο πολιτικό κίνημα. Να πάει στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στα κατεχόμενα, στη Ευρώπη, τη Γερμανία, στα Βαλκάνια, στις χώρες της Μεσογείου και παντού. Nα σμίξουμε, με αλληλοσεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές μας, με κοινό στόχο και αίτημα την πραγματική δημοκρατία και την ουσιαστική διαχείριση της ζωής, από τους ίδιους τους πολίτες. Χωρίς αριστεροδεξιές, κομματικές, θρησκευτικές ή φυλετικές διαιρέσεις.
Έτσι αλλάζει ο κόσμος.
ΥΓ3
Ο Λίνκολν κέρδισε τον εμφύλιο, όταν έγινε ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που τύπωσε χρήμα (τα περίφημα greenbacks), χωρίς την άδεια των τραπεζιτών. Αυτός ήταν και ο λόγος που δολοφονήθηκε. Προσέξτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι λέει ο Βίσμαρκ (δεν πιστεύουμε να τον θεωρεί κάποιος κομμουνιστή)
ΥΓ4
Ακόμα , δεν έχουμε γράψει τίποτα, για τη συνένοχη σιωπή και συγκάλυψη ΟΛΩΝ.
Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα.
Προκαλούμε σε διάλογο.
http://aliartos-city.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ