Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ελληνική κρίση: ” ‘Ολα ήταν στημένα! “No2


Τι λέει ο νοικοκύρης ή ο επιχειρηματίας; "Για να μπορέσω να πληρώσω ένα χρέος και να μην βουτάω συνέχεια στην υπερχρέωση ή στον υπερδανεισμό πρέπει να υπολογίσω πόσα μου περισσεύουν, από αυτά που χρειάζομαι για να ικανοποιήσω τις βασικές μου ανάγκες: να ντύσω τα παιδιά μου, να συντηρήσω το σπίτι μου και ότι μου περισσεύει το λαμβάνω υπόψη για να δω τι δάνειο μπορώ να πάρω για να ξεπληρώσω τα χρέη μου".
Εδώ έχουμε κάτι το ακριβώς ανάποδο! Όταν συζητούν για αναδιάρθρωση μιλούμε για το πόσο αντέχει ο δανειστής και όχι πόσο αντέχει ο Ελληνικός λαός. Τα χουνε πάρει όλα. Έχουν δεσμευτεί όλα! Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε το 10% του δημόσιου χρέους!
Δεν τους ενδιαφέρει η καταναλωτική δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού. Τους ενδιαφέρει η Δωδεκάνησος, η Κρήτη και το τουριστικό προϊόν. Η Ελλάδα χωρίζεται σε ζώνες οικονομικά αναπτύξιμες και οικονομικά βαλτωμένες. όπως για παράδειγμα η ΗΠΕΙΡΟΣ, που είναι η λογότερο ανεπτυγμένη οικονομικά! Οι οικονομικά βαλτωμένες περιοχές της Ελλάδας θέλουν να προσαρτηθούν κάπου αλλού και να συνεργαστούν με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα της Ηπείρου με την Αλβανία.
Δε σας κάνει εντύπωση ότι στο νομοσχέδιο του Καλλικράτη υπάρχει ο περίοργος όρος "Διεδαφική Συνεργασία"; Σημαίνει η Ήπειρος να συνεργαστεί με την Αλβανία, αυτό σημαίνει!
Δήθεν καθηγητές αναφέρουν το παράδειγμα της Νέας Γης, της παλιάς αποικίας της Βρεττανίας, που το 1930 χρεωκόπησε και οι Βρετανοί, της πρότειναν να ενωθεί με τον Καναδά και αυτό το παράδειγμα το συνδέουν με την Κρήτη. Υπάρχει πολύ έντονη φημολογία στα Γερμανικά Πανεπιστήμια για την αναβίωση της Κρητικής Πολιτείας. Μάλιστα δίδονται διδακτορικά, προάγονται εργασίες. Το πόσο σημασία έχει η Κρητική Πολιτεία και τι κέρδισε από την ένωση με την Ελλάδα. Βέβαια όσοι γνωρίζουν ιστορία θα ξέρουν ότι η Κρητική Πολιτεία ήταν ένα μεταβατικό σχέδιο της Βρεταννίας (σ.σ. πάλι παρόντες οι Βρεταννοί) για ν' αποκτήσει την επικυριαρχία της Κρήτης. Τότε όπως έλεγε κι ένας βρεταννός Ιστορικός πήγε σ΄ένα καφενείο και είπε στους Κρητικούς ότι απέκτησε η Κρήτη την ανεξαρτησία της και ένας Κρητικός Βρακοφόρος του είπε μην στενοχωριέσαι δάσκαλε θα βρούμε τρόπο να στέλνουμε τους φόρους στην Αθήνα".
Ο Πρωθυπουργός μας στα γερμανικά έντυπα όταν ρωτήθηκε ποια είναι η αναπτυξιακή προοπτική απάντησε ότι θέλει η Ελλάδα να γίνει κέντρο ευζωίας των Ευρωπαίων. Εγώ τα μόνα κέντρα ευζωίας, που ξέρω είναι η Ταϋλάνδη με το 65% του σεξοτουρισμού παγκόσμια, την Ινδονησία, που την έχουν κατεστραμμένη ολοκληρωτικά και την Κούβα του Μπατίστα (σ.σ. εννοεί τον Λοχία Φουλχένσιο Μπατίστα που τον Σεπτέμβριο του 1933 έκανε πραξικόπημα στην Κούβα) που ήταν κέντρο ευζωίας για την μαφία και τους άλλους προύχοντες των Αμερικανών. Τέτοια είναι η αναπτυξιακή μας πολιτική να είμαστε οι πόρνες και τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων;
Θα πάμε σε μεθόδους εκχώρησης της Δημόσιας περιουσίας και της Δημόσιας γης εσαεί ή τουλάχιστον μέχρι οι εταιρίες να πάρουν αυτό που θέλουν και μετά να αποχωρήσουν!..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ