Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

11η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών

Η 11η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών διοργανώθηκε χτες από την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», λίγο πριν το Παρανέστι Δράμας και συγκέντρωσε πολίτες όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά από ολόκληρο τον κόσμο.
Οι στόχοι-όροι της γιορτής ήταν
1. Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2. Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3. Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4. Να γίνουν όλες οι α
νταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη...... μεσολάβηση του χρήματος.

Καθισμένοι κάτω ή σε μπάλες από άχυρο όλοι μαζί απόλαυσαν το κοινό γεύμα "Το τραπέζι της αγάπης" με παραδοσιακές ποικιλίες, που μαγειρεύτηκε από εθελοντές και ήταν προσφορά των καλλιεργητών που πήραν μέρος στη 11η Γιορτή και φίλων του Πελίτι. Με βασικό στόχο του Πελίτι τις ανταλλαγές σπόρων, αλλά και φυτών ακόμη και αυτοχθόνων αγροτικών ζώων, χωρίς χρήματα, κύριο χαρακτηριστικό της 11ης Γιορτής, ήταν οι πολυάριθμες σωστά οργανωμένες ανταλλαγές μεταξύ ενδιαφερομένων από όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ