Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Άγκυρα: Σε εφαρμογή το σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας – Η απάντηση ΓΕΕΘΑ.

Άγκυρα: Σε εφαρμογή το σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας – Η απάντηση ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Καπούτσης

Σχέδιο περικύκλωση από Άγκυρα-Τίρανα-Τρίπολη

Επίσης, με το ενεργειακό τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, που έχουν υπογράψει Ερντογάν-Σάρατζ, τα πολεμικά και εμπορικά πλοία της Τουρκίας, θα αρμενίζουν ανεμπόδιστα, από τη Ρόδο, την Κάρπαθο μέχρι και νότια της Κρήτης, δηλαδή εντός των ορίων της ελληνικής ΑΟΖ, οψέποτε αυτή οριοθετηθεί. Και ακόμη, βάση της στρατιωτικής συμφωνίας Τουρκίας-Αλβανίας, πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου, θα μπορούν ελλιμενίζονται στην ναυτική βάση του Αυλώνα στην νότια Αλβανία.
Σχηματικά λοιπόν έχουμε, μια περικύκλωση της Ελλάδας, αφού η Τουρκία θα μπορεί να αναπτύσσει τα πολεμικά της μέσα, πλοία υποβρύχια, αεροπλάνα, από τον Έβρο, την Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο. Και στη συνέχεια νότια της Κρήτης και μετά στα διεθνή ύδατα του Ιονίου Πελάγους και μέχρι τον Αυλώνα της Αλβανίας.
Και επειδή η Τουρκία, έχει άλλη προσέγγιση για το Διεθνές Δίκαιο και τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωματικών γειτονικών κρατών και επειδή η Τουρκία θέλει να εμφανίζεται ως προστάτης μουσουλμανικών πληθυσμών που ζουν σε περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για όλα αυτά, η ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις και η πιθανότητα περιφερειακών στρατιωτικών συγκρούσεων, όπως συμβαίνει τώρα στη Συρία και τη Λιβύη, όπου πρωταγωνιστεί η Τουρκία, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. Αντιθέτως, η Τουρκία να μην υποτιμήσει τις δυνατότητες της Ελλάδας.
....ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ