Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ... Ήρθε η εποχή που τον λόγο έχουν οι διεστραμμένοι. Νόμος στη Γαλλία που απαγορεύει να επικρίνεις τους λαθρομετανάστες.

Η ελευθερία γίνεται όλο και περισσότερο το λείψανο του παρελθόντος. Ενώ ένα ενοποιημένο ομοσπονδιακό μητρώο πληροφοριών (EFIR) τίθεται σε ισχύ στη Ρωσία, στη Γαλλία, η κάποτε διάσημη φόρμουλα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα» υιοθέτησε νόμο για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, εισάγοντας για την άρνηση συμμόρφωσης  σοβαρές κυρώσεις και ποινικές ευθύνες. 

Από εδώ και στο εξής, τα μηνύματα απαγορεύονται όταν «υποκινούν το μίσος με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την κατάσταση της υγείας, καθώς και τη σεξουαλική παρενόχληση», έτσι ώστε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τους λαθρό, τις φεμινίστριες ή ακόμη και ένα κομπλιμέντο σε μια κυρία να μπορεί να  εκδιωχθεί με πρόστιμο ώς ποινικό αδίκημα.

Σήμερα είναι γελοίο να θυμόμαστε πώς οι πολιτικοί επιστήμονες μας προέβλεψαν το τέλος του παγκοσμιοποίησης λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Αποδείχθηκε το αντίθετο - ενώ ο πληθυσμός εκφοβίστηκε από στατιστικά στοιχεία και στάλθηκε υπό κατ 'οίκον περιορισμό, οι παγκοσμιοποιητές πραγματοποίησαν σχεδόν όλες τις ιδέες τους: εισήγαγαν ένα ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, μπήκαν σχεδόν κρυφά, χωρίς συζήτηση, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν χρόνο να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Έτσι, στα μέσα Μαΐου, το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο «Για την καταπολέμηση της υποκίνησης μίσους στο Διαδίκτυο» (Proposition de loiantant à lutter contre la haine sur Internet). Επί του παρόντος, το νομοσχέδιο αναμένει την υπογραφή από τον Πρόεδρο Macron, ο οποίος σίγουρα θα το υπογράψει, καθώς ήταν ένας από τους εμπνευστές. Ο ίδιος ο νόμος μπορεί να διαβαστεί στον επίσημο ιστότοπο του κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τον RT, ο νόμος εγκρίθηκε κυρίως από βουλευτές και φιλελεύθερους του κόμματος του Macron, οι σοσιαλιστές απείχαν, οι οποίοι βοήθησαν στην έγκριση του εγγράφου. Μόνο το Εθνικό Μέτωπο και οι κομμουνιστές αντιτάχθηκαν.

Γιατί αυτός ο νόμος εκδόθηκε σχεδόν μέσα στήν νύχτα; Όλα είναι απλά, μόλις τεθεί σε ισχύ ο νόμος, τότε όποιος μιλάει ενάντια στις «ευρωπαϊκές αξίες» κατά τον Macron, και ως  κύριος υπερασπιστής αυτών των αξιών, θα λάβουν αμέσως ένα έτος φυλάκισης ή πρόστιμο 15.000 ευρώΚαι ένας ιστότοπος ή ένα κοινωνικό δίκτυο που αρνείται να αφαιρέσει μια δήλωση «υποκίνησης» μπορεί να λάβει πρόστιμο 1,25 εκατομμυρίων ευρώ. Ο νόμος έδωσε εντολή στους υπαλλήλους των τμημάτων από την CSA - το Ανώτατο Συμβούλιο Οπτικοακουστικών Μέσων, καθώς και τις ΜΚΟ και τους "σωστούς πολίτες" που έχουν το δικαίωμα να παραπονούνται στην CSA να παρακολουθούν εκείνους που υποκινούν και που "εκφράζουν την άποψή τους".

Και πρέπει να διαμαρτύρονται «στην ουσία», και για να μην ενοχλούνται για μικροπράγματα, οι αξιωματούχοι έγραψαν αμέσως - «η σκόπιμη εσφαλμένη παρουσίαση πληροφοριών κατά την υποβολή καταγγελίας για την αφαίρεση περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης για ένα έτος ή / και πρόστιμο έως και 15.000 Ευρώ". Δηλαδή, τώρα είναι αυτοί που είναι οι «σωστοί» που θα καθορίσουν ποιος πραγματικά υποκινεί και που απλά «εξέφρασαν τη γνώμη τους». Η τοποθέτηση ατόμων με «βάση αποδεικτικών στοιχείων» όπως «κατά τη διακριτική ευχέρεια» μιας θείας από το τμήμα είναι γενικά απλώς ένα νόμιμο παραμύθι.

Τώρα για την ουσία αυτού του εγγράφου. Πρώτον, όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει, σε περίπτωση «επιβεβαίωσης της εγκυρότητας της καταγγελίας που ελήφθη», «να διαγράψουν δημόσια μηνύματα που υποκινούν μίσος με βάση τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την κατάσταση της υγείας, καθώς και τη σεξουαλική παρενόχληση εντός 24 ωρών από την υποβολή καταγγελίας και καταργήστε τις εκκλήσεις για τρομοκρατία και πορνογραφία που αφορούν παιδιά εντός 1 ώρας από την υποβολή καταγγελίας. "  

Με το δεύτερο μέρος, σχετικά με την παιδική πορνογραφία και την τρομοκρατία, δεν υπάρχουν ερωτήματα, αν και θα ήταν πιο συγκεκριμένο για την τρομοκρατία και δεν θα θεωρούσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τις διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων, την αύξηση των φόρων, των τιμών και τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων ως εκκλήσεις για τρομοκρατία. 

Αλλά αν το δεύτερο μέρος μπορεί να υποτεθεί μόνο, τότε το πρώτο είναι συγκεκριμένο στο σημείο της τρέλας. Γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε δημοσίευση, σημείωση, ή απλά μια ανάρτηση στην οποία οι pederades, οι τρανσέξουαλ ή οι φεμινίστριες δεν μιλάνε μέ καμμιά λογική αλλά σ΄αυτά τα θέματα είναι υστερικοί με φωνές ομοφοβίας και υποκίνησης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θά χρησιμοποιήσουν  τον ισχύοντα νόμο στο έπακρο. 

Ως αποτέλεσμα, έχουμε έναν νόμο για την ολοκληρωτική δικτατορία των διεστραμμένων, όπου αντί για αλήθεια ή διάλογο, υπάρχει μόνο η γνώμη των μειονοτήτων. 

Για να αποφευχθεί ο ενοχλητικός εκφραστής κατά τής  "μειοψηφίας", ο νόμος απαιτεί την εφαρμογή μιας "ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών και τη δυνατότητα παροχής πληροφοριών σχετικά με άλλους τρόπους υποβολής καταγγελίας", δηλαδή να έχει ένα κουμπί - παραπόνων μέ έναν νόμιμο εκπρόσωπο στη Γαλλία, ώστε να υπάρχει κάποιος για να "ρίξει" τό πρόστιμο, έτσι ώστε οι Infowars, RT, "Katyusha" ή "Moscow - Third Rome" να  τόν μπλοκάρουν εκεί χωρίς καμία εξήγηση.

Επιπλέον, η διαδικτυακή πλατφόρμα θα πρέπει να «δίνει σαφή κατανόηση των προτύπων επαλήθευσης περιεχομένου της και να αποδεικνύει στην CSA, στο πλαίσιο βασικών αναφορών, την εσωτερική οργάνωση και τους πόρους που διατίθενται για την εκπλήρωση υποχρεώσεων για την κατάργηση παράνομου περιεχομένου». Δηλαδή, όχι μόνο χτυπά τους συγγραφείς και τους αναγνώστες, αλλά επίσης πραγματοποιεί «πρόληψη» αφαιρώντας ή αποκλείοντας «ύποπτους» συγγραφείς. Ακόμα και το Facebook δεν σκέφτηκε κάτι τέτοιο.

Για όσους ξαφνικά δεν θέλουν να «κάνουν τροποποιήσεις», ο νόμος λέει ότι οι χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα και τους λόγους για την αποστολή της καταγγελίας, καθώς και για την τοποθεσία του «υποτιθέμενου παράνομου περιεχομένου» και θα  το διδάξουν βέβαια και στο σχολείο . 

Για την άρνηση να «συνεργαστεί με υπηρεσίες επιβολής του νόμου», συμπεριλαμβανομένης της μη παροχής δεδομένων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την αναγνώριση προσώπων που δημοσίευσαν «φερόμενο παράνομο περιεχόμενο», θα επιβληθεί πρόστιμο έως 250 χιλιάδες ευρώ στον ιστότοπο. Εάν ο ιστότοπος αρνήθηκε να αφαιρέσει εγκαίρως τα «παράνομα υλικά», το ποσό θα αυξηθεί στα 1,25 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα της υποταγής του Διαδικτύου δεν είναι νέα. Το 2018, η Γερμανία αποφάσισε ότι οι κάτοχοι κοινωνικών δικτύων θα έχουν τώρα 24 ώρες μετά την παραλαβή καταγγελίας προκειμένου να καταργήσουν αναρτήσεις που παραβιάζουν ανοιχτά τη γερμανική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων στο μέρος της «υποκίνησης μίσους». Ταυτόχρονα, το γερμανικό δίκαιο, στην πραγματικότητα, απαριθμεί αναλυτικά τμήματα του Ποινικού Κώδικα, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς «ακατάλληλη ομιλία» στο Διαδίκτυο. 

Διάφορα πράγματα αναγνωρίζονται ως απαράδεκτα, από απόπειρες «σχηματισμού τρομοκρατικών οργανώσεων» έως «συκοφαντικής θρησκείας, θρησκευτικών και ιδεολογικών ενώσεων». Η επαλήθευση των πληροφοριών ανατέθηκε στην «υπερ-ειλικρινή» ΜΚΟ Correctiv, η οποία είναι γνωστή, για παράδειγμα, το 2015 προσπαθώντας να προωθήσει «αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή των μαχητών της 53ης αντιαεροπορικής πυραυλικής ταξιαρχίας από το Kursk» για το Boeing που καταρρίφθηκε πάνω από τον Donbass.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τους νόμους μας για τον Klishas σχετικά με τα ψεύτικα νέα και για την απαγόρευση της κριτικής από τις αρχές. Και παρεμπιπτόντως, ο Roskomnadzor, καθώς και στη Γαλλία, δίνει 24 ώρες για να διαγράψει τις πληροφορίες που απαγορεύει. Έτσι όλα παράγονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και στη Ρωσία, συγχρονισμένα και ομοιόμορφα.

Έτσι, τίποτα δεν είναι καινούργιο κάτω από το φεγγάρι,  έτσι ώστε όλοι να μετανοούν για τις δολοφονίες των μαύρων στην άλλη πλευρά του πλανήτη, με τη σειρά τους να πηγαίνουν σε γκέι υπερήφανοι και σε καμμία περίπτωση δέν σκέφτηκαν ποιος παίρνει αποφάσεις και ποιος επωφελείται από αυτό. Και όλα αυτά σιωπούν ήσυχα, ουρλιάζοντας για την επιδημία.
 Καλώς ήλθατε στον  Θαυμαστό  Καινούργιο  Κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ