Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ό παλιός καλός εθνικισμός επιστρέφει....ό κορωναϊός μάς έδειξε τόν δρόμο...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά και κουστούμι, κείμενο που λέει ""Δεν θα βγάλω τώρα πολιτικά καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει καμιά διεθνή ή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όλα αυτά ήταν παραμύθια στα χαρτιά." Αλεξάνταρ Βούσιτς (Πρόεδρος της Σερβίας)"

Οι χώρες του «ενιαίου οίκου που ονομάζεται ΕΕ» κλείνουν – στον αγώνα κατά της πανδημίας όλοι ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Την παγκοσμιοποίηση δεν την θυμούνται πλεον, μια άλλη εποχή έχει έρθει...
«Λοιπόν, η κατάσταση είναι περίπλοκη, και μόνο ο παλιός καλός εθνικισμός βοηθά να αντιμετωπιστεί. Με την ευκαιρία, επέστρεψε πολύ γρήγορα, όταν υπήρχε μια οξεία απειλή – λέει ένας κάτοικος της Γαλλικής πρωτεύουσας Henri Robier για τη διάθεση των Παριζιάνων. 
 Ο Stefano Valdegamberi, μέλος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Βενετίας, εξηγεί τη δυσαρέσκεια της ιταλικής κοινωνίας. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας βοήθησε. Απλά γελοιοποιηθήκαμε ως φορείς του ιού, αν και είχε ήδη διεισδύσει σε άλλες χώρες», δήλωσε στο RIA Novosti.
 – Οι γείτονες εκμεταλλεύτηκαν αμέσως την ευκαιρία να μπλοκάρουν τα αγαθά μας στα σύνορα, αν και όχι χωρίς λόγο. Αλλά το πιο επαίσχυντο πράγμα ήταν ότι πάγωσαν την προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας – μάσκες – σε μια εποχή που το προσωπικό του νοσοκομείου μας κινδύνευε να μολυνθεί. 
Η μόνη χώρα που επέδειξε αλληλεγγύη προς την Ιταλία ήταν η Κίνα.Η Κίνα είναι φίλος και αδελφός μας.
Την ίδια στιγμή, η Κίνα έστειλε ένα δεύτερο αεροπλάνο με ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία? το πρώτο αεροπλάνο , εκτός από τα φάρμακα, παρέδωσε μια ομάδα γιατρών. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε επίσης βοήθεια από το Πεκίνο. Ο αρχηγός του κράτους, υποψήφιος για ένταξη στην ΕΕ, εκφώνησε ομιλία γεμάτη πικρία. «Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όλα αυτά αποδείχθηκαν παραμύθι βιβλίου», δήλωσε ο Βούτσιτς.
«Σήμερα το πρωί, ως Ευρωπαίοι, λάβαμε μια κοινή απόφαση. Από αύριο το μεσημέρι, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του χώρου Σένγκεν θα είναι κλειστά. Όλα τα ταξίδια μεταξύ μη ευρωπαϊκών χωρών θα ανασταλούν για τις επόμενες τριάντα ημέρες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι σε πόλεμο για την υγεία μας».
Οι Ιταλοί θα θυμούνται τη συμπεριφορά των συμμάχων τους όταν η χώρα τους είχε προβλήματα. Για παράδειγμα, η απαγόρευση των μασκών από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Αυτό δεν έχει ξεχαστεί», ανέφερε σε συνομιλία με το RIA Novosti. – Μετά από μια τέτοια «αλληλεγγύη» θα τεθεί το ερώτημα: εάν η Ρώμη θα πρέπει να πληρώσει στον γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ. Η άρνηση πληρωμής θα είναι η αιτία αποχώρησης από την ΕΕ», προβλέπει ο Νόσοβιτς.
Όλο τό άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ