Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ.

Κορονοϊός: Ποια σωματικά υγρά μεταδίδουν τον ιό – Πότε κάποιος ...

ΓΕΓΟΝΟΤΑ! Από ανοσολόγο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. "Αισθάνομαι μπερδεμένος για το γιατί ο Coronavirus είναι μεγαλύτερη υπόθεση από την εποχική γρίπη ; Εδώ είναι με λίγα λόγια. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει. Μπορείτε να το μοιραστείτε αυτό σε άλλους που δεν καταλαβαίνουν. Έχει να κάνει με την αλληλουχία RNA... δηλαδή γενετική. 
Η εποχική γρίπη είναι" ένας  ανθρώπινος ιός ". Οι αλυσίδες DNA / RNA που απαρτίζουν τον ιό αναγνωρίζονται από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει κάποια ανοσία σε αυτό πριν έρχεται κάθε χρόνο... παίρνετε ανοσία με δύο τρόπους... μέσω έκθεσης σε έναν ιό, ή κάνοντας εμβόλιο γρίπης.
Νέοι ιοί έρχονται από ζώα... ο ΠΟΥ παρακολουθεί τούς νέους ιούς στα ζώα (μερικές φορές για χρόνια παρακολουθούν για μεταλλάξεις). Συνήθως αυτοί οι ιοί μεταφέρονται  μόνο από ζώο σε ζώο (χοίροι στην περίπτωση Η1N1) (πτηνά στην περίπτωση της ισπανικής γρίπης). Αλλά μόλις ένας από αυτούς τους ιούς των ζώων μεταλλαχθεί, και αρχίσει να μεταφέρεται από ζώα στον άνθρωπο, τότε είναι πρόβλημα. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε φυσική ή κεκτημένη ασυλία. Η αλληλουχία RNA των γονιδίων μέσα στον ιό δεν είναι ανθρώπινη, και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα δεν το αναγνωρίζει οπότε δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε.
Τώρα... μερικές φορές η μετάλλαξη επιτρέπει τη μεταφορά μόνο από ζώο σε άνθρωπο. Για χρόνια η μετάδοση του είναι από ένα μολυσμένο ζώο σε άνθρωπο πριν τελικά μεταλλαχθεί έτσι ώστε να μπορεί τώρα να μεταφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μόλις συμβεί αυτό, έχουμε μια νέα φάση μόλυνσης. Και ανάλογα με τη σειρά αυτής της νέας μετάλλαξης, αυτό αποφασίζει πόσο μεταδοτική ή πόσο θανατηφόρο θα είναι. Το H1N1 ήταν θανατηφόρο... αλλά δεν μεταλλάχθηκε με τρόπο τόσο θανατηφόρο όσο η ισπανική γρίπη. Το RNA του ήταν πιο αργό για να μεταλλαχθεί και επιτέθηκε και στον ξενιστή του διαφορετικά. 
 Έρχεται αυτός ο Coronavirus... υπήρχε μόνο στα ζώα, καί κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό... αλλά μια μέρα, σε μια αγορά ζώων στην Wuhan Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, μεταλλάχθηκε και έκανε το άλμα από ζώο σε ανθρώπους. Αρχικά, μόνο τα ζώα μπορούσαν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο. Εδώ είναι το τρομακτικό κομμάτι... Σε μόλις δύο εβδομάδες μεταλλάχτηκε ξανά και κέρδισε την ικανότητα να πηδάει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι επιστήμονες το αποκαλούν γρήγορη ικανότητα, " ολίσθηση."
Αυτός ο Coronavirus, που δεν είναι σε καμία μορφή "ανθρώπινος" ιός (όπου όλοι θα είχαμε κάποια φυσική ή επίκτητη ανοσία) απογειώθηκε σαν πύραυλος Και αυτό έγινε επειδή, οι άνθρωποι δεν έχουν καμία γνωστή ασυλία. Και οι γιατροί δεν έχουν γνωστό φάρμακο γι ' αυτό. Και τυχαίνει ο συγκεκριμένος ιός μεταλλαγμένων ζώων να άλλαξε τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο που προκαλεί μεγάλη βλάβη στους ανθρώπινους πνεύμονες. Γι ' αυτό ο Coronavirus διαφέρει από την εποχική γρίπη, ή το H1N1 ή οποιοδήποτε άλλο είδος γρίπης... αυτό γλιστράει πολύ. Και είναι ένας πνευμονοφάγος. Και, είναι ήδη μεταλλαγμένο ξανά, έτσι ώστε να έχουμε τώρα δύο στελέχη να αντιμετωπίσουμε, το στέλεχος S και το στέλεχος L, γεγονός που καθιστά διπλάσιο δύσκολο να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο. Πραγματικά δεν έχουμε εργαλεία στην αποθήκη μας με αυτό.
Η ιστορία έχει δείξει ότι τά γρήγορα και άμεσα κλεισίματα δημόσιων χώρων έχουν βοηθήσει στις προηγούμενες πανδημίες. Φιλαδέλφεια και Βαλτιμόρη ήταν απρόθυμοι να κλείσουν τα γεγονότα το 1918 και ήταν το πιο δύσκολο χτύπημα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης.
 Ο Ερρίκος Η΄ έμεινε στο δωμάτιό του και δεν επέτρεψε κανέναν κοντά του μέχρι να περάσει η Μαύρη Πανούκλα (ειλικρινά... τον καταλαβαίνω πολύ καλά} Όπως κι εμείς, δεν είχε εργαλεία στην αποθήκη του, εκτός από κοινωνική απομόνωση.
Και επιτρέψτε μου να τελειώσω λέγοντας... αυτή τη στιγμή χτυπάει πιο δυνατά τους μεγαλύτερους ανθρώπους, αλλά αυτό το γονιδίωμα γλιστράει τόσο πολύ. Αν μεταλλαχθεί ξανά (και θα το κάνει), ποιος είναι να πει τι θα κάνει μετά. Να είστε έξυπνοι παιδιά.
Andreas Kapsalis

1 σχόλιο:

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ