Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...


Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε,

η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις,

τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι,

αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα,

καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς,

εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές.

Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός,

καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.

2 σχόλια:

  1. Είσαι γυναίκα και από ότι βλέπω έχεις μια κάποια “ μόρφωση ” , δεν δικαιολογήσαι , λοιπόν ,να μην ξέρεις τι λέει ο Χριστιανισμός και ο Πλάτωνας για τις γυναίκες , σου υπενθυμίζω λίγα αποστάγματα της ανυπερβήτου αυτών ‘ Σοφίας ‘ .

    Δευτερονόμιο κβ΄ 21: «Να λιθοβολείται η θυγατέρα του λαϊκού όταν πορνεύσει». Αλλά και μη τα χειρότερα, Λευϊτικό κα΄. θ΄: «Θυγατέρα ανθρώπου ιερέως εάν βεβηλωθεί πορνεύοντας…. επί πυρός κατακαυθήσεται».

    Στη σελίδα 596, Κανών Θ΄ του Μεγάλου Βασιλείου, μεγάλη η χάρη του, διαβάζουμε την ερμηνεία: «… αλλά εις την γυναίκα οπού τον άφηκε (τον άνδρα της) επειδή αύτη δεν έχει την άδειαν να αφήνει τον άνδρα της αλλά καν δέρνη αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, καν την προίκαν της εξοδευει , καν εις άλλας γυναίκας πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί… Ώστε η μεν γυναίκα, αφήσασα τον άνδρα της, μοιχαλίς είναι, αν πάρει άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλην συγχωρείται…».
    Καταλάβετε εδώ και τώρα, αντιληφθείτε σας παρακαλούμε Ελληνίδες μητέρες, μανάδες και γιαγιάδες, σε ποιους πηγαίνετε τα κακόμοιρα τα παιδάκια σας να σας τα βαφτίσουν, και στο όνομα ποιών σας τα βαφτίζουν.
    Ο Χριστός το δήλωσε κατακάθαρα: «Διότι ήλθον να διαχωρίσω άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής. Και εχθροί του ανθρώπου θέλουσιν είσθαι οι οικιακοί αυτού. Όστις αγαπά πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ δεν είναι άξιος εμού καί όστις αγαπά υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ, δεν είναι άξιος εμού» («κατά Ματθαίον», 10: 35-37.)

         Όταν του είπαν, ότι η μητέρα του και τʼ αδέλφια του περιμένουν έξω από το ναό καί θέλουν να μιλήσουν μαζί του, είπε: «Τις έστιν η μήτηρ μου καί τίνες εισίν οι αδελφοί μου; καί εκτείνας την χείρα αυτού επί τους μαθητάς αυτού έφη∙ ιδού η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου» »(«κατά Ματθαίον», 12: 47-49.)
    Μην απορρήτε λοιπόν όταν κυκλοφορούν ανέκδοτα σαν αυτό. :
    Συζητούν δύο παντρεμένοι:
    – “Εμένα η γυναίκα μου, είναι ένας άγγελος”, λέει ο πρώτος.
    – Αρε τυχεράκια, απαντά ο δεύτερος…  Η δικιά μου  ζει ακόμη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΑΛΛΑ , ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ , ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ "ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ"... ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΝΟΟΥΝ.... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ, ΕΙΣ ΟΠΟΙΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ.

      Διαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ