Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΙΔΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ… ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥΣ



10494822_814346521916965_770552410920368771_n
Ιδού, λοιπόν, ένα δείγμα των νέων «Ελλήνων» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι από το 18ο «αντιρατσιστικό» φεστιβάλ και πρόκειται για «μία από τις πιο αγαπημένες μας φωτογραφίες του φετινού φεστιβάλ», όπως βεβαιώνουν οι συντάκτες της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία την αλιεύσαμε.

«Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σαν εμένα», λέει το σύνθημα στη φανέλα του Αφρικανού. 
«Υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες διαφορετικού χρώματος από τους άλλους», αποφαίνεται ο συριζαίος.
Και μας διηγείται μια ιστορία που του είπε ένας «φίλος και σύντροφος Ιρανός» (λαθρομετανάστης βεβαίως-βεβαίως…), για την… ελληνοφοβία που νιώθει:
«Έχω λίγο βαρεθεί τη ζωή μου… Με έχει πιάσει μια ελληνοφοβία. Φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου, μην με σταματήσουν οι μπάτσοι… ξέρεις… «τα χαρτιά σου» και τέτοια. Φοβάμαι μπάτσους και χρυσαυγίτες. Συνεχώς σκέφτομαι “Από εκεί επιτρέπεται να πάω, από εκεί όχι… από εκεί ίσως”. Ζωή είναι αυτή;».
Έλα ντε, ζωή είναι αυτή; Και γιατί δε γυρίζει στην πατρίδα του το… παλικάρι μας, για να μη φοβάται να βγει από το σπίτι του; Ή μήπως περιμένει να αναγκαστούμε κάποια στιγμή να φύγουμε εμείς, για να μείνει εδώ μαζί με τους ομοίους του, νέους «Έλληνες».

1 σχόλιο:

  1. Μήν μαγαρίζεις τήν λέξη Έλλην ρέ λαθρομπαμπουίνε. Δέν είμαστε όλοι συριζοπασόκοι νά σού δίνουμε αέρα. Πίσω στήν ζούγκλα σου μαυριδερέ νά τρυγήσεις μπανάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ