Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τάρταρα, Πύλαι καί βδελυρά έθνη

Ένιοι, απορούντες περί της αναφοράς εμού εις Πύλας, Τάρταρα, κλπ, προβάλλουν το κάτωθι ερώτημα : Μα, αληθή εισίν άπαντα τούτα ; Δεν αποτελούν ... μύθους ;
   Αληθή εισίν !
   Πλήθος αι αναφοραί εις ταύτα !
   Αρχαίαι και Χριστιανικαί !
   Θέτω εις την διάθεσιν υμών μίαν αναφοράν Χριστιανού : "Κατά το έτος εκείνο θ'ανοίξη ο Κύριος τας πύλας των Ινδιών, τας οποίας είχεν κλείσει ο Βασιλεύς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα εξέλθουν τότε εκείθεν οι εβδομήντα δύο βασιλείς μετά του λαού των, τα ονομαζόμενα βδελυρά έθνη, τα οποία πλέον σιχαμερά εισίν εκ πάσης αηδίας και δυσωδίας. Ταύτα θα διασκορπισθώσιν επί απάσης της Γής. Θα τρώνε ανθρώπους ζώντες και θα πίνουν το αίμα των. Θα καταβροχθίζουν, επίσης, μετά μεγάλης ηδονής, μύγες, βατράχους, σκυλιά και κάθε ακαθαρσία. Αλλοίμονον εις τας περιοχάς εκ των οποίων θα διέλθουν ! Εάν δυνατόν εστί, Κύριε, άς μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί ! Γνωρίζω, όμως, ότι θα υπάρχουν. Εκείναι αι ημέραι θα σκοτεινιάσουν, ως να θρηνούν εντός του αέρος, περί όσων αποτροπιαστικών θα πράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνη ως αίμα, ενώ η σελήνη και άπαντα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα βλέπουν ταύτα, να συναγωνίζωνται επί της επιφανείας της Γής εις την ακαθαρσίαν. Οι εν λόγω λαοί θα κατασκάψουν την Γήν, θα μετατρέψουν εις αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια και θα βάλουν τα άγια σκεύη εις ατιμωτικήν χρήσιν. Τότε όσοι θα κατοικούν εις την Ασίαν, άς φύγουν εις τα νησιά των Κυκλάδων-επειδή τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί-και άς πενθήσουν επί εξακοσίας εξήντα ημέρας" !
   (ΟΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ο δια Χριστόν σαλός, σελίς 213)
   (Σκύθης, διαβιώσας εις Κωνσταντινούπολιν, άγνωστον πότε ακριβώς, των πλειόνων Βυζαντινολόγων δεχομένων ως χρόνον συγγραφής του βιβλίου τα έτη 910 έως 920).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ