Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Θεώρηση του κόσμου τον 13ο αιώνα απο Αγγλικό ψαλτήριο μέ τερατόμορφες φυλές

Θεώρηση του κόσμου τον 13ο αιώνα απο Αγγλικό ψαλτήριο. Οι τερατόμορφες φυλές τοποθετούνται δεξιά του Νείλου ποταμού. Λονδίνο , Βritish Library.
 Λεπτομέρεια από την παραπάνω εικόνα. Οι τερατόμορφες φυλές.
 Υπάρχει επίσης ένα βιβλίο, ειδική έκδοση της Μονής Κίκκου - η μεγαλύτερη στην Κύπρο- η οποία έχει εικόνες από τοιχογραφίες μονών που έχουν αποκλειστικά τέτοια τέρατα .Τέρατα ήσαν και οι πλείστοι των Περσών...  Ειδικά η φρουρά του βασιλέα τους - οι περίφημοι 'ΑΘΑΝΑΤΟΙ' που προφανώς σαν μη άνθρωποι ζούσαν  περισσότερα χρόνια από τους κοινούς θνητούς,  φορούσε πάντα κάλυμμα στην κεφαλή για να μη φαίνεται το πρόσωπό τους...ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ 'ΕΦΙΑΛΤΗΣ', που πρόδωσε το πέρασμα προς τις θέσεις των 300 υπερασπιστών των ΘΕΡΜΩΝ ΠΥΛΩΝ...    ΤΑ   ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΑ ΟΝΤΑ - οι φήμες λένε ότι ήταν δημιούργημα γενετικής μηχανικής των Ατλάντων .Υπάρχουν αρκετά κείμενα αρχαίων Ελλήνων γεωγράφων που μιλούν για τα όντα αυτά.  Μάλλιστα ο ο γεωγράφος Αγαθαρχίδης στο έργο  'Περίπλους' αναφέρει μέχρι και την ύπαρξη ΣΦΙΓΓΩΝ στις περιοχές του Ινδού ποταμού...  Το απίθανο  βέβαια είναι ότι τα περίεργα αυτά όντα έχουν τοιχογραφηθεί σε πάρα πολλούς χριστιανικούς ναούς.  Στο γένος των ΚΥΝΟΜΟΡΦΩΝ όντων ανήκει  και ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ,  ο γνωστός προστάτης των ταξιδευόντων !!! Ως εκ τούτου παρουσιάζεται σε εικόνες ως κυνόμορφος.  Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα όντα , όπως οι ΣΚΙΟΠΟΔΕΣ - ειχαν ενα τεράστιο υπερτροφικό πόδι το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν ομπρέλα για να τους   προφυλάσσει από τον ήλιο..- οι ΣΤΕΡΝΟΚΕΦΑΛΟΙ - δεν είχαν κεφάλι. τα μάτια και η μύτη ήταν στο στέρνο τους. εικόνα τους υπάρχει αγιογραφημένη  σε πολλές μονές
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ