Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Όνομα «made in USA» για τα Σκόπια θα απαιτήσει ο Ομπάμα



Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό, ο Σαμαράς που έριξε τον Μητσοτάκη για το όνομα των Σκοπίων να αποδεχθεί μια πρόταση που θα ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας...
Συμπληρωματικά, θα είναι επιβεβαιωτικό ότι αυτός ο άνθρωπος που πέρασε τότε ως πατριώτης στην συνείδηση μερίδας του ελληνικού λαού απλά ήταν ένας διαχρονικός Εφιάλτης...

 ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ που φθάνουν πέραν του Ατλαντικού είναι σαφή και όχι ιδιαιτέρως... αισιόδοξα. Στη συνάντηση Μπ. Ομπάμα- Αντ. Σαμαρά θα κυριαρχήσουν ασφαλώς τα οικονομικά και τα ενεργειακά, αλλά στο θέμα που θα δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις ο έλληνας πρωθυπουργός είναι το Σκοπιανό.
Στην Ουάσιγκτον θέλουν η εκκρεμότητα με την ονομασία να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό, εντός του 2013. Κι αυτό ακριβώς θα ζητήσει, θα απαιτήσει για την ακρίβεια, ο Μπ. Ομπάμα στη συνάντηση της 8ης Αυγούστου. Η λύση που προκρίνουν μέσω ΟΗΕ οι αμερικανοί είναι «Άνω Μακεδονία» και το ερώτημα που τίθεται από πολλές πλευρές είναι αν ο κ. Σαμαράς θα την αποδεχτεί. «Δεν έχει περιθώρια να μη τη δεχτεί» λένε όσοι έχουν διαύλους επικοινωνίας με την εδώ αμερικάνικη πρεσβεία. Θα περάσει η λύση αυτή από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας; Θα την ψηφίσουν βουλευτές από άλλα κόμματα απαντούν οι ίδιοι παράγοντες. Και δεν εννοούν το ΠΑΣΟΚ, αλλά κόμματα που κινούνται στο... τόξο της αντιπολίτευσης. Να το δούμε κι αυτό..

 {ΗΓΓΙΚΕΝ}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ