Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Λικέρ βερίκοκου τό αντικαρκινικό.



Παλιά , το λικέρ αυτό το λέγανε «ανδρικό  λικέρ» γιατί το έδιναν να το πίνουν οι άνδρες . Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό ποτό με καταπληκτικές ιδιότητες  γιατί φτιάχνετε από τ’ αμύγδαλα, δηλαδή τον καρπό των κουκουτσιών των βερίκοκων.  Και το έπιναν οι άνδρες , αν και τά λικέρ θεωρούνται  γενικά ένα γυναικείο  ποτό, διότι καταπονούντο πάρα πολύ τους καιρούς εκείνους  και προπαντός διότι είναι  αντικαρκινικό λόγο της αμυγδαλίνης  πού περιέχει από τον καρπό του βερίκοκου.  Δρά  δε σαν ηδύποτο ιδιαίτερα στο συκώτι  [διαβάστε εδώ]  που αυτό σημαίνει ότι το δυναμώνει και ένα δυνατό συκώτι  διώχνει τον καρκίνο.

Πώς το φτιάχνουμε.

150 τεμάχια από τον καρπό, το εσωτερικό των κουκουτσιών του βερίκοκου.

1κιλό ζάχαρη

1κιλό κονιάκ

Τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και τά τοποθετούμε στον ήλιο για έναν μήνα. Τις πρώτες μέρες το ανακινούμε πότε- πότε για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά το αφήνουμε να «ψηθεί» στον ήλιο όπου εκτός από το ότι λειτουργεί η φυσική θερμοκρασία ως  εστία βρασμού του υλικού  πού με τον τρόπο αυτόν βγαίνουν όλες οι ουσίες  , αμυγδαλίνη και βιταμίνες και ενώνονται με το οινόπνευμα,  η  δε ζάχαρη ενεργεί ως  κολλητική ουσία ανάμεσά τους , σημαντικό είναι και  το φώς του ήλιου που μέσω της ακτινοβολίας του μεταφέρονται  τά ιόντα εκείνα , τά φωτόνια και τά νετρίνα πού παίζουν τον ρόλο τους  στο μίγμα.

Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας , στραγγίζουμε το υλικό , αφαιρούμε δηλαδή τους καρπούς από το ποτό και το τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ