Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κόντρα ξέσπασε ανάµεσα στον µητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιµο και τον υποψήφιο δήµαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη


Κόντρα ξέσπασε ανάµεσα στον µητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιµο και τον υποψήφιο δήµαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο των προχθεσινών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον εορτασµό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δηµητρίου, που πραγµατοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δηµοκρατίας.

Το βράδυ της περασµένης Δευτέρας, ο υποψήφιος δήµαρχος, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης επέκρινε τον µητροπολίτη για τις εξωθεσµικές του παρεµβάσεις στα εθνικά θέµατα και κάποια στιγµή τον χαρακτήρισε ..."µουτζαχεντίν".

Ο κ. Ανθιµος σήκωσε το γάντι και χθες το πρωί, µετά την ολοκλήρωση της επίσηµης δοξολογίας, αποφάσισε να δώσει απάντηση.

Οταν ήρθε η σειρά του κ. Μπουτάρη να ασπαστεί την εικόνα του πολιούχου και να χαιρετήσει τον µητροπολίτη, ο κ. Άνθιµος -εµφανώς θυµωµένος- επιδεικτικά δεν του έδωσε το χέρι του, κάτι που αντελήφθησαν όσοι βρίσκονταν γύρω τους.

"Διάβασα ότι µε αποκάλεσες µουτζαχεντίν. Είναι σαν να σε αποκαλώ εγώ βουλγαροπροδότη. Οσο ζω εγώ, η Εκκλησία δεν θα σου επιτρέψει να δεις τη δηµαρχία", φέρεται να είπε ο δεσπότης στον υποψήφιο δήµαρχο, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία χωρίς να απαντήσει, φανερά προσβεβληµένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο µητροπολίτης δεν αρκέστηκε µόνο στις σκληρές και απειλητικές αυτές εκφράσεις, αλλά διαµαρτυρήθηκε και στον κ. Παπανδρέου και του ζήτησε να επαναφέρει στην τάξη τον υποστηριζόµενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήµαρχο.

"Μη δίνεις συνέχεια..." του απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ