Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

15% επιπλέον φόροι κάθε χρόνο


Πρόσθετους φόρους και περαιτέρω περικοπές εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, ύψους τουλάχιστον 27 δισ. ευρώ, για την τετραετία 2013-2016 (+15% περίπου κάθε χρόνο) προκειμένου το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας να μηδενιστεί σε 6 χρόνια από τώρα φέρνει, όπως όλα δείχνουν, το μνημόνιο Νο 2, το οποίο ήδη συζητείται σε ανώτατα κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την υπόσχεση για μηδενικό έλλειμμα, εάν τελικά εγκριθεί η πρόταση του επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, που είναι και ο εμπνευστής του νέου εγχειρήματος, θα αναλάβει έναντι της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εγκριθεί ένα νέο δάνειο ύψους 110 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Η απόφαση για το δεύτερο δάνειο έρχεται εξαιτίας των πιεστικών αναγκών που θα έχει η Ελλάδα στην τριετία 2013-2015 για την αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους, το οποίο στο τέλος του 2011 θα φτάσει στα 358 δισ. ευρώ. Το πρόβλημα για εκείνες τις χρονιές θα είναι τρομακτικό. Μόνο για το 2013 η χώρα μας θα κληθεί να αποπληρώσει περίπου 70 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 32 δισ. αφορούν σε παλαιότερες οφειλές και τα 38 δισ. σε αυτά που θα δανειστούμε φέτος από την τρόικα. Το 2014 θα πρέπει να αποπληρώσουμε το υπέρογκο ποσό των 82 δισ. (τα 42 δισ. είναι παλαιότερες οφειλές και τα 40 δισ. της τρόικας) και το 2015 περί τα 54 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ