Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Νομισματική κρίση και ύποπτα σχέδια.


Η πρεμούρα που έχει πιάσει τους εγκέφαλους των διεθνή οικονομικών γύρω από το νόμισμα της Κίνας, δεν αφορά την διαφορά των τιμών στα κινέζικα με τά ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα προϊόντα, αλλά κάτι ποιο σατανικό πού έχουν στο μυαλό τους.
Συγκεκριμένα, πιέζουν την Κίνα να αναβαθμίσει το νόμοσμά της για να μην είναι ανταγωνιστική. Δηλαδή να ακριβύνουν και τα δικά τους είδη πού κατακλύζουν τον κόσμο και πού στο κάτω- κάτω δίνουν την δυνατότητα στους ανθρώπους να ψωνίζουν οικονομικά .
Με λίγα λόγια θέλουν να εξαθλιώσουν τελείως τους ανθρώπους , να τους κάνουν να γυρνούν με κουρέλια , μια και δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τίποτα , να είναι φτωχοί – φτωχοί και να ζούν σε ένα είδος νέου μεσαίωνα .
Άς πούν την αλήθεια . Μην υποκρίνονται. Δεν θα αλλάξει ή αγορά στον δυτικό κόσμο αν ακριβύνουν τά κινέζικα. Δεν θα πωλούνται το ίδιο τα ευρωπαϊκά και τα αμερικάνικα όπως υπολογίζουν για να έχουν ζήτηση και αύξηση των πωλήσεών των και αυτές οι αγορές, αν νομίζουν ή προσπαθούν να μας πείσουν πώς αυτή ή κίνηση γίνετε για να τονωθούν οι βιομηχανίες και τα μαγαζιά του δολαρίου και του ευρό.
Ο κινέζος πρωθυπουργός από την πλευρά του απάντησε. Αν το κάνουμε αυτό, αν ανατιμήσουμε το νόμισμά μας, τότε πολλές βιοτεχνίες και βιομηχανίες θα κλείσουν. Εκατομμύρια κόσμος πού δουλεύει σε αυτές θα μείνει άνεργος και θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση.
Το όλο σχέδιο λοιπόν είναι να εξαπλωθεί η φτώχεια και στην Κίνα, και ή εξαθλίωση στον κόσμο. Κατόπιν αυτού η νέα τάξη θα βρεί έτοιμο τον δρόμο για την ολοκλήρωσή της.
..................
Το Ρεν Μιν Μπι (RMB) είναι το νόμιμο νόμισμα της Κίνας. Το εκδίδει και το διαχειρίζεται η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Την συναλλαγματική αξία του RMB ορίζει η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και εκδίδεται από την Κρατική Διαχείριση Ξένου Συναλλάγματος (ΚΔΞΣ). Η ΚΔΞΣ διαχειρίζεται επίσης το ξένο συνάλλαγμα.
Το 1994 η Κίνα προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις του συστήματος που διέπει το ξένο συνάλλαγμα, συγχώνευσε τη συναλλαγματική αξία του RMB και συνέχισε με τη διευθέτηση του τραπεζικού συναλλάγματος και του συστήματος πωλήσεων. Έπειτα δημιούργησε μια ενοποιημένη διατραπεζική αγορά ξένου συναλλάγματος. Με βάση αυτήν την αγορά, το εμπόριο ξένου συναλλάγματος από επιχειρήσεις ξένου κεφαλαίου περιλαμβάνεται στη διατραπεζική διαχείριση συναλλάγματος και του συνακόλουθου συστήματος πωλήσεων. Την 1η Δεκεμβρίου 1996, η Κίνα αποδέχτηκε επίσημα το 8ο κεφάλαιο της συμφωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σταθεροποίησε τη συναλλαγματική αξία του RMB.
Παράλληλα, η Κίνα συμμετέχει ενεργά και προωθεί την οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών ASEAN και της Ομάδας Κίνας-Ιαπωνίας-Κορέας (10'3) σε θέματα διμερούς νομισματικού συναλλάγματος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ασιατικής οικονομική κρίσης, η Κίνα όχι μόνο έμεινε σταθερή στη θέση της να μην υποτιμήσει το RMB, αλλά παρείχε και οικονομική βοήθεια σε χώρες που είχε χτυπήσει η κρίση. Κατέστη έτσι ο κυριότερος σταθεροποιητής της ασιατικής οικονομικής αγοράς.
Μέχρι το τέλος του 2003, τα αποθέματα ξένου κεφαλαίου της Κίνας είχαν ανέλθει στα 40,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 116,8 δισεκατομμυρίων σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Μέχρι το τέλος του 2007, τα αποθέματα είχαν ξεσπεράσει 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγματική αξία του RMB παραμένει σταθερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ