Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ποιό τό μελλοντικό μήνυμα πού μάς στέλνει τό εξώφυλλο τού αμερικανικού περιοδικού The Economist ?....


Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους βλέπουμε στ΄αριστερά τού παγκόσμιου ρολογιού   το παρελθόν τής ανθρωπότητος και στά δεξιά το μέλλον, όπως φαίνεται σε αυτό το μέρος της παγκόσμιας ελίτ και για την εφαρμογή του οποίου θα ήθελε να προγραμματίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.


Οι άνθρωποι έχουν ήδη βιώσει τι είναι στην αριστερή πλευρά τού ρολογιού:


- Ο θάνατος των χοίρων που σκοτώθηκαν κατά την καταπολέμηση της γρίπης των χοίρων σύμφωνα με τη μέθοδο του Imperial College London.


- Η έκρηξη του ηφαιστείου Eyyafyadlayokyudl στήν Ισλανδία , τού  οποίου ή τέφρα  παρέλυσε  τήν εναέρια κυκλοφορία καί κατέρρευσε τις αεροπορικές μεταφορές σέ περισσότερα από 300 αεροδρόμια.


- Οί  πιγκουίνοι  της Ανταρκτικής κατά την απόψυξη των παγετώνων καί ή κλιματική αλλαγή.


- Ένας χαμένος κομήτης στη Γη ...


Αλλά στη δεξιά πλευρά , τό μέλλον απέχει 2΄΄ από τό παρόν. 


- Ένα κοπάδι από πάπιες, μία από τις οποίες πετάει μέ αστάθεια έτοιμη νά πέσει κάτω.


- Ο μικρόκοσμος των  βακτηριδίων  του άνθρακα, και ο  πανταχού παρόν κοροναϊό.


- Θερμοπυρηνική έκρηξη μανιτάρι.!!!


- Ηλιακή έκλαμψη ...!!!


Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια οικογένεια θυμάτων επιθέσεων ατομικού πανικού με προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό στρατού. Μπορεί να φανεί ότι είναι εσωτερικά έτοιμοι για οποιαδήποτε ανάπτυξη εκδηλώσεων που τους παρουσιάζονται. Πράγματι, στην ταινία "Άνδρες με τα  Μαύρα" ειπώθηκε ότι κάποιο είδος καταστροφής συμβαίνει πάντα στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να το γνωρίζουν ... Αλλά οι κανόνες έχουν αλλάξει και ο μόνιμος φόβος για το μέλλον σχηματίζει μια ατομοποιημένη κοινωνία με νέους σκοπούς. 

Και η γάτα  έχει μάσκα αερίου. Ότι θα συμβεί θα απειλήσει και τα ζώα.

Έτσι, αυτή η "οικογένεια Adams" βρίσκεται σε λειτουργία αυτοσυντήρησης εν αναμονή του σούπερ που έστειλε από ψηλά η παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία εξυπηρετεί το The Economist. Περιμένοντας το κακό σε κατάσταση αυξημένου άγχους.  
   
Η εικόνα εξωφύλλου είναι μέρος της κοινωνικής μηχανικής φόβου , με τη βοήθεια των οποίων οι πολίτες θα κρατηθούν με γάντια σκαντζόχοιρου σε  απόσταση, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους στόχους που ενσταλάσσονται στη μεταβιομηχανική κοινωνία.

Οι εικονογράφοι της έκδοσης έχουν δίκιο σε ένα πράγμα: δεν έχει σημασία τι ακριβώς θα αντικαταστήσει τον κοραναϊό, αλλά θα συμβεί το "δεύτερο κύμα". 

Και δεν έχει σημασία πόσο πραγματική είναι αυτή η νέα ή παλιά απειλή. Σε τελική ανάλυση, ίσως η  «κουτσή πάπια» - Τραμπ - σύμφωνα με τους νεοεποχήτες  δεν έχει πια φτερά ... Ωστόσο, μόνο ένα "σπάνιο πουλί" πετά στη μέση του Πότομακ, και ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ακριβώς αυτό.

Ντμίτρι Σβετίν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ