Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Μαξιμιανή Πόρτας , γιά τόν σκοπό τής ζωής.



"Μας λένε: 'Διασκέδασε. Πρέπει να περνάς καλά. Βρίσκεσαι στη γη για να περνάς καλά.' Όχι, δεν βρίσκεσαι στη γη για να περνάς καλά. Είμαστε μόνο άτομα. Βρισκόμαστε στη γη για να υπηρετήσουμε αυτό που είναι αιώνιο και το μόνο αιώνιο πράγμα στον οποιονδήποτε είναι η φυλή. Γίνεσαι αθάνατος αν κάνεις παιδιά. Και παιδιά της δικής σου φυλής. Γίνεσαι αθάνατος όταν αφήνεις πίσω σου έργο."

Savitri Devi, And Time Rolls On

Η Savitri Devi, ή αλλιώς Μαξιμιανή Πόρτας, με Ελληνική, Ιταλική και Αγγλική καταγωγή, ήταν κορυφαία μορφή της διανόησης και πιθανότατα η πιο μορφωμένη γυναίκα που έχει υπάρξει. Ταυτόχρονα με την ευρύτητα και την καθαρότητα του πνεύματός της, έδειξε ακατάβλητη θέληση στον αγώνα για την διάδοση των ιδεών της.

Η Savitri Devi μας εξηγεί τον σκοπό της ζωής, κάτι που τόσος κόσμος αναζητεί αλλά δεν βρίσκει. Η ύπαρξη του μεμονωμένου ατόμου είναι εφήμερη. Αξία έχει μόνο ότι είναι αιώνιο και υπερβαίνει τα περιορισμένα όρια της ζωής του ατόμου. Ο σκοπός της ζωής είναι διττός:...
η διαιώνιση της φυλής και το να αφήσεις πίσω σου έργο που θα μείνει για τους επόμενους. Το πρώτο σκέλος ικανοποιείται αν κάνεις παιδιά, της δικής σου φυλής. Συνεχίζεις να ζεις μέσα από τους απογόνους σου. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την συνεισφορά σου σε εθνικό, πνευματικό ή πολιτιστικό επίπεδο. Πολιτική, στρατιωτική ή κοινωνική δράση υπέρ του έθνους, πνευματικές συνεισφορές, επιστημονικές ανακαλύψεις και καλλιτεχνικά επιτεύγματα, αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Συνεχίζεις να ζεις μέσα από το έργο σου. Τίποτα εφήμερο δεν έχει αξία. Κάθε ενέργεια της ζωής μας πρέπει να αποβλέπει στο αιώνιο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ