Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Καί είπεν ό Χριστός , "...ή Ελλάς είναι ή μόνη πού γεννά ανθρώπους..."...αλλά στίς εκκλησίες δοξάζουν τό Ισραήλ !!!

Όταν ο Χριστός μπήκε στα Ιεροσόλυμα και τον υποδέχτηκαν με φοίνικες και βάϊα, μερικοί Έλληνες ζήτησαν από τον Φίλιππο  και τον Ανδρέα (μαθητές του Χριστού) να τον δουν. (Ιωάννης κεφ.ιβ,στιχ 20 ως 24).
Τότε ο Ιησούς είπε:
«Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου». Και κόβεται εκεί η φράση αυτή, χωρίς να μας δώσει μια ιδέα, ένα τρόπο, πως δηλαδή θα γίνει ένα τόσο σημαντικό γεγονός  (να δοξαστεί ο Χριστός) με την απλή παρουσία κάποιων Ελλήνων.
 Το 1974, ο καθηγητής Ε. Πρόκος βρήκε ένα χειρόγραφο κείμενο του Ευσέβιου Παμφύλου, Επισκόπου Καισαρείας, το οποίο περιείχε αποσπάσματα από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο. Πράγματι κάποιοι Έλληνες επισκέφτηκαν τον Χριστό και αυτός τους είπε:

«Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην...».

Μετάφραση: Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο γιος του ανθρώπου. Διότι η Ελλάς είναι η μόνη που γεννά ανθρώπους,(είναι) φυτό ουράνιο και θεϊκό βλάστημα (βλαστός) κι αυτό είναι εξακριβωμένο. (Η Ελλάς) γεννώντας το Λογισμό (συλλογισμό) έκανε κτήμα της την Επιστήμη.
Αν διαβαστεί τώρα όλο μαζί το εδάφιο, βγάζει νόημα!!!
Χρόνια τώρα κρατούν κρυμμένο στα αρχεία του Βατικανού οι φίλοι μας και ομόθρησκοι Καθολικοί το παραπάνω χωρίο που περιγράφει την πραγματική καταγωγή των Ελλήνων και την περίοπτη θέση της Ελλάδος, που κατά πολλούς ξένους ανθρώπους του πνεύματος ευρίσκεται μεταξύ των πρώτων Εθνών εις την Παγκόσμιον Ιστορίαν.
  Ανοίγοντας σήμερα το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (ΙΒ 20-23) διαπιστώνουμε πως από τις τρεις αυτές προτάσεις, μόνο η πρώτη υπάρχει. Το χειρόγραφο αυτό κείμενο, λέγεται πως φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του Βατικανού. Αν όντως όλα αυτά αληθεύουν, φαίνεται πως σε κάποιους δεν εσύμφεραν αυτά που είπε ο "Θεάνθρωπος"...
...Εκείνο που έχει μεγίστη σημασία είναι η σκόπιμα αφαιρεθείσα πρότασις «Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην...».
Η Ελλάδα είναι η μόνη Χώρα στον κόσμο που γεννά «ανθρώπους» αληθινούς και όχι προγράμματα.
...συνέχεια ΕΔΩ

1 σχόλιο:

 1. Άψογος όπως πάντα ο Μαντές!!!!!

  ...μόνο που σήμερα ένας ''ελληνας'' (ξυδακης) αναγνώρισε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των "Ελγίνειων" Μαρμάρων».

  Η λίστα των προδοτών μεγαλώνει... αναθεμά τους θα μας βαλουν σε πιο πολλά έξοδα για περισσοτερο σχοινι και σαπουνι....

  http://www.thetoc.gr/politismos/article/panigurizei-to-londino-gia-upanaxwrisi-tis-athinas-sto-thema-twn-gluptwn

  Κ-Τ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ