Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ UVB-76 / MDZhB

Στο Pavarovo της Ρωσίας κοντά στα Selnechnogorsk και Zelenogrand, γύρω στα 37 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα, υπάρχει ένας πολύ μυστηριώδης ραδιοφωνικός σταθμός. Ο σταθμός δεν μεταδίδει τραγούδια, διαφημίσεις, ειδήσεις ή κοινωνικά προγράμματα, αλλά ένα πολύ παράξενο ηχητικό σήμα. Το σήμα είναι συνεχές σχεδόν 24 ώρες το 24ώρο, αφού η μόνη καθημερινή διακοπή που κάνει είναι από τις 7:00 μέχρι τις 7:50 GMT, πιθανόν για λόγους σέρβις.
O μυστηριώδης αυτός ήχος έχει ονομαστεί UVB-76. Είναι στα βραχέα κύματα και εκπέμπει στην συχνότητα των 4625kHz. Το σήμα είναι γνωστό σε πολλούς που ασχολούνται με το θέμα αυτό ως (The Buzzer) βομβητής συσκευής παραγωγής ήχου γιατί παράγει ένα μονότονο βουητό το οποίο είναι επαναλαμβανόμενο με 25 τόνους το λεπτό. Στις 16/1/2003 το σήμα ξαφνικά άλλαξε και άρχισε να εκπέμπει έναν διαφορετικό ήχο σε υψηλότερο τόνο μεγαλύτερης διάρκειας αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στα αρχικά του επίπεδα. Συχνά ακούγονται και διάφοροι άλλοι ήχοι, ακόμα και συνομιλίες στο απόμακρο βάθος, ενώ το χαρακτηριστικό «βούισμα» τα καλύπτει. Έτσι πιστεύεται ότι ο ήχος προέρχεται από μια συσκευή που βουίζει συνεχώς μπροστά σε ένα ανοιχτό μικρόφωνο.
Μερικές από τις λέξεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι: «ΕΛΑΦΩΝ……ΣΤΟΥΣ 317…. ΠΡΟΣΟΧΗ!!», «ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΡΑΝΕΝ... .ΣΤΟΥΣ 447...ΑΠΟΨΕ!!», «ΜΗΝΥΜΑ, ΠΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 1100 MHz... . ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΜΥΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΙ!!», «ΠΡΕΠΕΙ... ΒΖΖΖΖΖ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΒΖΖΖΖΖ».
Ο σταθμός αυτός αν και έχει φτιαχτεί από το 1970 το σήμα του παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις 6/9/1982. Άγνωστες επίσης ήταν η τοποθεσία και το όνομα του σταθμού μέχρι το 1997.
Δυστυχώς, κανένας έως σήμερα δεν μπόρεσε να μάθει τον πραγματικό σκοπό του ραδιοφωνικού αυτού σταθμού. Οι περισσότεροι που προσπάθησαν να εξερευνήσουν το φυλασσόμενο κτήριο απομακρύνθηκαν ευγενικά από τους φρουρούς. Όσοι κατάφεραν να εισέλθουν κρυφά στο κτήριο και να πάρουν διάφορες φωτογραφίες δεν κατάφεραν να καταλάβουν απολύτως τίποτα.






άπό




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ