Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

«Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ η Ελλάδα» μεταδίδουν οι ξένες εφημερίδες αναπαράγοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ένα βήμα πριν την έξοδο από την ευρωζώνη βρίσκεται η Ελλάδα» σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, που αναπαράγει τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει ανοιχτό.
Η γερμανική έκδοση του πρακτορείου Reuters, οι μεγαλύτερες γαλλικές εφημερίδες και η βρετανική «Guardian» αναφέρουν ότι οι «ασυνήθιστες δηλώσεις» του έλληνα αξιωματούχου επαναφέρουν στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι δηλαδή η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά να βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της, γεγονός που θα σημάνει και την έξοδό της από την ευρωζώνη.
Το πρακτορείο Reuters και οι «Times» της Ιρλανδίας αναπαράγουν τις δηλώσεις επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως χρησιμοποιήσει τη λέξη «κόλαση» για να περιγράψει το μέλλον της χώρας εκτός ευρωζώνης και να περάσει μέτρα λιτότητας.
Με τον τίτλο «δυστυχές το νέο έτος για την Ελλάδα» ο αρθρογράφος της «Guardian» εκτιμά ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης ήταν παράλληλα και μια προτροπή προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να δεχτούν τη διαγραφή της αξίας των τίτλων τους κατά 50% προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.
Όμως τονίζει ότι ήδη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι χρειάζεται κούρεμα μεγαλύτερο από το 50%».
Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και τα σχόλια από τις γαλλικές «Le Monde» και «Les Echos» οι οποίες είχαν ήδη από την Τρίτη τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ ανάμεσα στα κύρια θέματά τους.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ