Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κίνημα εναντίον Πάγκαλου και τι λέει ο ίδιος


Σε κίνημα κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξελίσσονται τα πυρά που δέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόσο από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και από τους πολίτες, με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις και την αλαζονική συμπεριφορά του.
Δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τον επικρίνουν ανοιχτά, ενώ τα αποτελέσματα γκάλοπ καταδεικνύουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει για το πρόσωπό του.
Η εφημερίδα Πρώτο δημοσιεύει τις δηλώσεις 10 υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Παραθέτουμε τις πιο ενδεικτικές:
Ο Κώστας Σκανδαλίδης τονίζει ότι: “Ο λαός δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται ούτε με λεκτικές υπερβολές και αφορισμούς ούτε κυρίως με κυβερνητικές πρακτικές που αποδυναμώνουν το μέτωπο της ενότητας της παράταξης. Αλλιώς θα μας επιστρέψει την ύβρη”.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αναφέρει: “Με ενοχλούν οι δηλώσεις Παγκάλου και αξιολογώ ότι οι πολλές δηλώσεις και οι πολλές καταγγελίες δεν βοηθούν. Δεν συμβάλλει ο καταγγελτικός λόγος για να επιλύσουμε προβλήματα και όσο τον αποφεύγουμε τόσο το καλύτερο”.
Ο βουλευτής Πειραιά Δ. Καρύδης λέει: “Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνηση μας κάνει τεράστια προσπάθεια να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Στα πλαίσια αυτά χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Αυτές πρέπει να γίνουν με ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους. Με το λεξιλόγιο αυτό διαφωνώ. Δημιουργεί διχασμό, πόλωση και κάνει κακό στην παράταξή μας”.
Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών Λ. Μίχος σημειώνει: “Έχω μία στέρεη πεποίθηση ότι εφόσον ο κόσμος έχει δεχτεί να κάνει θυσίες χωρίς να αντιδρά δεν είναι λογικό να παίζουμε με τον πόνο του και να λοιδορούμε την προσπάθειά του. Το λιγότερο δεν είναι κομψό. Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτή την αλαζονική στάση και το καθηγητικό ύφος του αντιπροέδρου”.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Σ. Οικονόμου τονίζει: “Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις για να περιγράψει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες όμως δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος που περιγράφει. Δεν νομίζω ότι τέτοιες εκφράσεις βοηθούν την επίλυση των σημερινών προβλημάτων”.
Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα γκάλοπ του Πρώτου Θέματος, δείχνουν την οργή των πολιτών, καθώς σε ποσοστό 71% λένε ότι δεν συνάδει η συμπεριφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου με το ύφος της διακυβέρνησης που θέλει να “περάσει” ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σχετικά με την περιβόητη φράση “μαζί τα φάγαμε” το 73% των πολιτών θεωρούν ότι είναι προσβλητική γι' αυτούς και το 21% λένε ότι η φράση αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό “κοπρίτες” για τους δημοσίους υπαλλήλους και “ζώα” για τους αναγνώστες εφημερίδας που δημοσίευσε απόσπασμα δημόσιας ομιλίας του (στην οποία κάνει λόγο για "διεφθαρμένους πολίτες" που διαφθείρουν τους πολιτικούς) και αν οι φράσεις αυτές ταιριάζουν στο στόμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το 80% λένε ότι “δεν ταιριάζουν” και το 13% "δεν έχει πρόβλημα”.
Ο ίδιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πάντως, φαίνεται αμετανόητος, καθώς με δηλώσεις του στη Real News υποστηρίζει ότι “δεν σκύβει το κεφάλι”.“Το ξέρω ότι έχω ιδιαιτερότητες. Ξέρω όμως επίσης ότι αυτά που λέω έχουν μεγάλη δόση αλήθειας. Γιατί λοιπόν πρέπει να σκύψω το κεφάλι;” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Καταγγέλλει επίσης μεροληψία μερίδας του Τύπου σε βάρος του, κάτι που υποστήριξε πρόσφατα σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους. “Μου προκαλούν αλλεργία οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά δεν μπορώ να μην το επισημάνω. Δύο εφημερίδες της αντιπολίτευσης ο “Ελεύθερος Τύπος” και η “Δημοκρατία” έγραψαν ότι αποδοκιμάστηκα τα Θεοφάνεια. Αυτά είναι ψέματα. Πήγα με τα πόδια στο Κολωνάκι. Καθίσαμε στη “Λυκόβρυση” με παρέα. Μετά πήγα στα Καλύβια με τη γυναίκα μου και συζήτησα με κάποιον που είχε τρία πτυχία και δεν έβρισκε δουλειά. Καμία αποδοκιμασία. Που ήξεραν αυτοί όμως ότι εγώ πήγα στο Κολωνάκι και στα Καλύβια την ίδια ημέρα. Με παρακολουθούν;” αναρωτιέται.
Διαβάστε επίσης: Ρουσφέτια, ψέματα και διορισμοί για Πάγκαλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ