Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ! ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τελικά το σκάνδαλο διοξίνης στη Γερμανία, καθώς μολυσμένες τροφές Έχουν εξαχθεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Πρακτικά οι Γερμανικές Αρχές μένουν εκτεθιμένες αφούθ αρχικά προσπάθησαν υποεκτιμήσουν ή και να αποκρύψουν το σκάνδαλο από τους πολίτες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι προϊόντα με διοξίνη είχαν εξαχθεί στην Ολλανδία και σε άλλες χώρες της Ένωσης.
3.000 τόνοι μολυσμένης τροφής διανεμήθηκαν σε περισσότερες από 1.000 φάρμες εκτροφής πουλερικών και χοίρων σε οκτώ γερμανικά κρατίδια. Αρχικά, η μολυσμένη τροφή είχε υπολογιστεί σε 500 τόνους.
Το καταναλωτικό κοινό έχει αναστατωθεί και η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τις επιπτώσεις εντός και εκτός της χώρας.
Από τη Δευτέρα έχει σταματήσει η διακίνηση αυγών και κρέατος από τις γερμανικές φάρμες, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ότι στο εμπόριο βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες αυγά από φάρμες με μολυσμένη τροφή, πολλά από τα οποία έχουν εξαχθεί στην Ολλανδία.
Ειδικότερα, έχει ανακοινωθεί ότι από δύο φάρμες της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, όπου έχει εντοπιστεί η διοξίνη, έχουν διακινηθεί 100.000 αυγά. Επιπλέον, άλλα 136.000 αυγά από φάρμα στην Κάτω Σαξονία έχουν εξαχθεί στην Ολλανδία στις αρχές Δεκεμβρίου για την παρασκευή τροφίμων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Κομισιόν, ενώ δεν είναι γνωστό να έχουν εξαχθεί προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η προέλευση της διοξίνης εντοπίστηκε σε γερμανική εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών, η οποία φαίνεται να χρησιμοποίησε ένα λιπαρό οξύ στη ζωοτροφή το οποίο χρησιμοποιείται κανονικά για την παραγωγή βιοντίζελ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, αυγά, χοιρινό κρέας, γαλοπούλες και κοτόπουλα, στα οποία εντοπίστηκαν υψηλότερα επίπεδα διοξίνης από τα επιτρεπτά, πωλήθηκαν και καταναλώθηκαν.
Σύμφωνα πάντως με το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Αξιολόγηση του Κινδύνου (BfR) ο κίνδυνος για τους καταναλωτές που έφαγαν το κρέας και τα αυγά είναι ασήμαντος. «Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ινστιτούτου.
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Οι αναλύσεις που έγιναν στα βρώσιμα λίπη που παράγει ο όμιλος Harles und Jentzsch, στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν της βόρειας Γερμανίας, επιβεβαίωσαν ότι είχαν μολυνθεί από διοξίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη (6-1-2011) ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας του κρατιδίου.
Επτά από τα είκοσι δείγματα που αναλύθηκαν έδειξαν ότι τα επίπεδα διοξίνης ήταν ανώτερα, έως και πολύ μεγαλύτερα, από τα καθορισμένα όρια ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό, τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση, υπογραμμίζει το υπουργείο.
Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πώς μολύνθηκαν τα λίπη που προορίζονται για ζωοτροφές.
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από διοξίνη έως και 150.000 τόνοι ζωοτροφών. Περίπου 1200 φάρμες όπου εκτρέφονταν κοτόπουλα, γαλοπούλες και χοίροι -οι περισσότερες στη βόρεια Γερμανία- αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραγωγή και τις παραδόσεις προϊόντων επειδή τα ζώα είχαν καταναλώσει μολυσμένες ζωοτροφές.
Ήδη έχουν εντοπιστεί μολυσμένα αβγά και οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πού μπορεί να έγιναν παραδόσεις ή εξαγωγές τέτοιων ακατάλληλων προϊόντων.
Την Τετάρτη η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εταίρους της στην Ολλανδία ότι εξήχθησαν στη χώρα αυτή 136.000 αβγά, δηλαδή περίπου εννέα τόνοι, που προέρχονταν από γερμανικά αγροκτήματα στα οποία εντοπίστηκε διοξίνη.
ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ωστόσο, στην Ολλανδία μια πρώτη παρτίδα από 86.000 αβγά αναμίχθηκε με άλλα και παρήχθησαν 14 τόνοι προϊόντων τα οποία στις 12 Δεκεμβρίου εξήχθησαν στη Βρετανία. Μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοεί τις είδους προϊόντα ήταν αυτά (μαγιονέζα, γλυκά ή ακόμη και σαμπουάν). Επαφίεται στις βρετανικές αρχές να τα εντοπίσουν.
Άλλα 50.000 αβγά εξήχθησαν στην Ολλανδία στις 15 Δεκεμβρίου και αφού αναμίχθηκαν εκεί με 14 τόνους αβγών άλλης προέλευσης, χωρίστηκαν σε τρεις παρτίδες. Η μία από αυτές τις παρτίδες έχει καταψυχθεί και βρίσκεται στην Ολλανδία και αναμένεται να γίνουν αναλύσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι μολυσμένα τα προϊόντα με διοξίνη. Άγνωστο παραμένει τι έγιναν οι άλλες δύο παρτίδες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε πάντως να φανεί καθησυχαστική. Ειδικοί εξήγησαν ότι εάν τα 136.000 αβγά ήταν όντως μολυσμένα, η ανάμιξή τους με άλλα αβγά θα έχει "αραιώσει" τη συγκέντρωση της διοξίνης.


http://www.new-deal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ