Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Διαδήλωση και πορεία στη Βουλή από φοιτητές

Επεισόδια και συμπλοκές με τα ΜΑΤ σημειώθηκαν χτες, κατά τη διάρκεια της πορείας φοιτητών προς τη Βουλή. Οι φοιτητές -στη πλειονότητα τους, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς- πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με συνθήματα κατά του μνημονίου αλλά και των σχεδίων της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ.
Οταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή μια ομάδα επιτέθηκε με καδρόνια σε διμοιρία των ΜΑΤ , οι αστυνομικοί της οποίας, τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών . Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν 5 άτομα αλλά λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους. Μετά από αυτό μια ομάδα διαδηλωτών κατέφυγε στο Πολυτεχνείο και στις 5 το απόγευμα έκανε πορεία στη Λ. Αλεξάνδρας με προορισμό τη ΓΑΔΑ.
Οταν έφτασαν όμως στην οδό Λουκάρεως η πορεία σταμάτησε , αφού στο μεταξύ είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι 5 διαδηλωτές.< Οι δυνάμεις καταστολής, χωρίς κανένα πρόσχημα, έσπασαν μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, ξυλοκοπώντας και ποδοπατώντας αιμόφυρτους φοιτητές και προσέφυγαν σε συλλήψεις 5 διαδηλωτών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο>, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. Οι φοιτητές πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε «κυλιόμενες» καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές, που προωθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση το υπουργείο Παιδείας.
Σε κατάληψη βρίσκονται ήδη 30 σχολές (κυρίως σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Γιάννενα , Πάτρα) αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά έως και τη Δευτέρα , που έχει προγραμματισθεί ,συλλαλητήριο στη μνήμη του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ