Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Στήν ψυχή τής Γαλλίας είναι ενθρονισμένη ή Pax Sovietica.


Τό κείμενο αυτό τό βάζω γιατί εξ αρχής μού φαινότανε ύποπτη ή κινητοποίηση τών Γάλλων  "τά κίτρινα γιλέκα" ...Οί " Je Suis Charlie " δέν  νομίζω πώς θά έκαναν μιά αυθόρμητη κίνηση ξεσηκωμού αλλά πίσω από αυτό κάτι ή κάποιος άλλος κρύβεται...Chaos and Harmony...

ΓΑΛΛΙΑ: Ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πράγματι, ο κακός δαίμων της Ευρώπης, ο οποίος προεκάλεσε τόσον τον πόλεμον του 1870, όσον και αμφοτέρους τους δύο πολέμους του 20ου αιώνος ήτο η Γαλλία. Χωρίς την πιεστικήν προτροπήν της Γαλλίας η Ρωσσία δεν θα απεφάσιζε τον πόλεμον που μετέτρεψε την εντοπισμένην διαμάχην Αυστρίας-Σερβίας εις ευρωπαϊκόν πόλεμον! Οι Γάλλοι στρατηγοί ήσαν απολύτως πεπεισμένοι ότι οπωσδήποτε θα θριαμβεύσουν και με αυτάς τας ιδέας, 15 ημέρας μετά την δολοφονίαν στο Σεράγιεβο, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Raymond Poincaré, επραγματοποίησε επίσημον επίσκεψιν στην Αγίαν Πετρούπολιν (13-23 Ιουλίου 1914) όπου επίεσε αφορήτως τους Ρώσσους και τους έλεγε ότι και η Αγγλία θα εισέλθη στον πόλεμον και όλα θα εξελιχθούν ομαλώς και θα ξανασυναντηθούν στο Βερολίνον συντόμως, 15 ημέρες μετά την κήρυξιν του πολέμου, καθώς ο στρατός με την αργήν κίνησίν του χρειάζεται 15 ημέρες διά να φθάση στο Βερολίνον! Έδιδε επίσης διαφόρους υποσχέσεις π.χ. ότι αυτός το είχε συζητήσει με τους Άγγλους και μετά τον πόλεμον θα έδιδον στην Ρωσσίαν τα Στενά! Ως έγραψε ο γνωστός Γάλλος ιστορικός M. Morhardt, «το γεγονός καθεαυτόν της πραγματοποιήσεως ενός τοιούτου ταξιδίου ακριβώς κατ' εκείνον τον καιρόν εσήμαινε ένα σχέδιον πολέμου… Εάν ο κ. Πουανκαρέ ήθελε την ειρήνην μία επιστολή προς τον Τσάρον θα ήτο αρκετή. Εάν η Ρωσσία ειδοποιείτο ότι η Γαλλία δεν ήτο αποφασισμένη να υποστηρίξη εμπρός στον κόσμον όλον τους σκοπούς των δολοφόνων του Σεράγιεβο, η όλη υπόθεσις θα είχε λυθή!»
-----
Το 1939 πάλι το ίδιο, η βρετανική και γαλλική κήρυξις του πολέμου εναντίον της Γερμανίας, δύο ημέρες μετά την εισβολή της στην Πολωνία, μετέτρεψε την πολωνογερμανικήν σύρραξιν σε γενικευμένον ευρωπαϊκόν πόλεμον. Η Γαλλία κηρύττει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενώ ο Νταλαντιέ με διάγγελμά του καλούσε τους Γάλλους "να πολεμήσουν κατά της χειρότερης τυραννίας, για την τιμή τους, την πατρίδα τους και την ελευθερία τους". Μάλιστα ο πρωθυπουργός Édouard Daladier κηρύσσει τον πόλεμον, όμως τί είναι αυτά τα οποία λέγει; Διατί «να πολεμήσουν κατά της χειρότερης τυραννίας» οι Γάλλοι; Αυτοί την έχουν; Όχι, οι μεγάλοι εχθροί τους, οι Γερμανοί την έχουν! Επομένως διατί αυτοί να πολεμήσουν διά να σωθούν οι Γερμανοί; Λογικώτερον φαίνεται αντιθέτως να πανηγυρίζουν και να χαίρονται που ταλαιπωρούνται οι Γερμανοί! Οι Γάλλοι «να πολεμήσουν για την τιμή τους, την πατρίδα τους και την ελευθερία τους»! Συγγνώμην κ. Νταλαντιέ, αλλά κανείς δεν έθιξε την τιμή, την πατρίδα και την ελευθερία των Γάλλων! Τί είναι αυτά που λέτε; Ο πόλεμος ήτο τοπικός και εντοπισμένος στην Πολωνίαν! Αντιθέτως, αυτός ο πόλεμος που εσείς εκηρύξατε αυτοβούλως τον μετέτρεψε σε Γαλλογερμανικόν πόλεμον που κατέστρεψε την Γαλλία!
----
Η Γαλλία το 1944 απέρριψε τις ιδέες του Στρατάρχου Πεταίν και υιοθέτησε ως εθνική ιδεολογία τον Μαρξισμό-Λενινισμό-Σταλινισμό. Όλη η Γαλλία επιθυμούσε τότε την Σοβιετική ειρήνη, την Pax Sovietica.
Σήμερον με την συζήτησι που άνοιξε λόγω των 100 ετών από τον Α΄Π.Π. εφάνη ότι αν εδαιμονοποίηθη ο Στρατάρχης μία φορά το 1944, σήμερον μετά 80ετία, είναι δαιμονοποιημένος 100 φορές κι αν τότε ο Μαρξιστικός Μύθος έγινε η εθνική ιδεολογία σήμερα είναι η εθνική ψυχή! Σήμερα πλέον στην ψυχή της Γαλλίας είναι ενθρονισμένη η Pax Sovietica.
Λυπούμεθα διά την Στρατάρχη που εταλαιπωρήθη διά να σώση την Γαλλία, διότι η Γαλλία δεν άξιζε να σωθή! Επρεπε να γίνη Πολωνία, όπως και ήθελε!
----
Καλύτερα να εκλείψη τελείως από το πρόσωπον της γής αυτό το έθνος το μιαρόν (λόγω της μιαράς συμπεριφοράς προς τον Στρατάρχην Πεταίν) που μόνον ανοησία και αγνωμοσύνη έχει στην ψυχή του!

ΠΗΓΗ 
 

2 σχόλια:

  1. .
    .
    14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας...
    7/01/2018

    .
    Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως η "δημοκρατική" Γαλλία διαχειρίζεται περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια Αφρικανικών χρημάτων από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και κανείς δεν μιλάει ή αναδεικνύει -ούτε η σε διατεταγμένη υπηρεσία "αντιρατσιστική" δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ- αυτή τη σκοτεινή πλευρά της πάλαι ποτέ Γαλλικής αυτοκρατορίας;
    Αυτή η Γαλλική "διαχείριση" επιτρέπει στα αφρικανικά κράτη να έχουν πρόσβαση μόνον στο 15% των δικών τους χρημάτων τους κάθε χρόνο

    .
    http://www.press-gr.com/2018/07/14.html

    .
    ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ...ΟΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΟΥΣ....

      Διαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ