Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΥΠΟΠΤΟΝ....ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC...

 Δεν φτάνει που με πρόσχημα την αναστήλωση του κουβουκλίου βεβήλωσαν τον επιτάφιο λίθο ξηλώνοντας το επί αιώνες μαρμάρινο κάλυμα του, παρουσιάζουν τον Πανάγιο Τάφο ως τόπο που ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού.
Το γράφουν με κεφαλαία γράμματα  ...
"ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ο ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"  . . . 
Το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, όπως βρίσκεται στην σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε το 1808 από Έλληνες τεχνίτες από την Καππαδοκία, όταν το παλαιότερο μαρμάρινο κουβούκλιο είχε καταστραφεί από σεισμο. 
Τα ονόματά των Ελλήνων κτητόρων του σημερινού κουβουκλίου βρίσκονται χαραγμένα στους μαρμάρινους τοίχους, όπως μπορεί να δει όποιος επισκεφθεί. 
Μήπως λοιπόν η αναστύλωση του κουβουκλίου είναι ένας εύσχημος τρόπος να φύγουν τα ονόματα των Ελλήνων κτητόρων του σημερινού κουβουκλίου που βρίσκονται χαραγμένα στους μαρμάρινους τοίχους του; 
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ