Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ…


Ενσωματωμένη εικόνα 1 
του Κωνσταντίνου Χατζηκώστα
Πριν ξεκινήσω να αναπτύσσω το παρακάτω θέμα, θέλω να υπογραμμίσω ότι προέβην στην παρουσίαση του, όχι από προκατάληψη και συντηρητισμό της ηλικίας, αλλά επειδή το θεωρώ υποχρέωση μου, έχοντας  στο παρελθόν διασταυρώσει αυτά τα στοιχεία, να ενημερώσω τη νεολαία μας για το πώς πιθανότατα έχουν τα πράγματα...
Σκεφτόμουν αρχικά, να το ονομάσω «Η συνωμοσία κατά του Ήλιου και άλλες ιστορίες…», τίτλος ο οποίος δεν απέχει πολύ από την θρησκευτικότητα, μιας και ο Ήλιος μας είναι κατασκευασμένος από τον Θεό για να μας δίνει ζωή στη διάρκεια της υλικής μας υπόστασης, όπως ο ίδιος ο Θεός είναι πλέον ο μόνος  ζωοδότης και στοργικός πατέρας μας όταν περάσουμε στο ανώτερο επίπεδο, αυτό της Αιώνιας Ζωής. Και λέγοντας Αιώνια Ζωή εννοούμε ότι συνεχίζουμε να ζούμε, μετά το σαρκικό μας στάδιο, υπό μίας υποστάσεως πιο λεπτοφυούς, όπου η ψυχή και το σώμα αναβαθμίζονται και προσομοιάζουν προς τον Θεό. Δηλαδή σαν «το εικόνα και καθ’ ομοίωση» να τείνει στο απόλυτό του.

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Γι αυτό, όποιος συνωμοτεί κατά του ήλιου και των ανθρώπων, συνωμοτεί κατά του Θεού, ο οποίος ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε, και ποιος είναι ο ρόλος του ήλιου μας, και γιατί είναι προς το καλό του ανθρώπου να διάγει τον βίο του όπως γεννήθηκε, χωρίς  περισπάσεις και παραποιήσεις της μορφής του.  Και δεν αναφέρομαι μόνον στο ακραίο μακιγιάζ που παραποιεί την ηλικία ή την ηθική εικόνα ενός κοριτσιού, ούτε μόνον στις πλαστικές εγχειρήσεις που και αυτές οδηγούν σε ψυχολογικά και άλλα δράματα, ούτε μόνον στις αλλαγές φύλου που είναι ολέθριες, όπως η κάθοδος στον Άδη των ναρκωτικών,ακόμα και αν προτάσσουν ‘απελευθέρωση’.
Αναφέρομαι σε πράγματα τα οποία για πονηρούς σκοπούς προωθούνται ως πιο αθώα, καθόλου επιζήμια, ‘must’ και σε κάποιες περιπτώσεις ‘απαραίτητα για την υγεία’!
Η συνωμοσία κατά του Ήλιου περιλαμβάνει
-την δερματοστιξία (τατουάζ)                                                                                                                                                                                                                 -τρυπήματα στο σώμα-σκουλαρίκια, χαλκάδες (piercing)
Και όσο κι αν σας φανεί απίστευτο, κατά ένα μεγάλο μέρος τους, … ακόμα και
-τα γυαλιά ηλίου και                                                                                                                                                                              
-τα αντηλιακά λάδια και κρέμες
Θα τα πιάσουμε ένα ένα ξεκινώντας από τα τελευταία:

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Θα μιλήσω γρήγορα και με γλαφυρότητα. Ακούμε συνέχεια ‘Ο ήλιος γερνάει το δέρμα’, ‘είναι καρκινογόνος’, ‘καίει το δέρμα’, ‘προστατέψτε τα μάτια σας’. Η απόλυτη δαιμονοποίηση του αστέρα που μας κρατά στη ζωή. Στην πραγματικότητα όμως όσοι αψηφούν αυτές τις κινδυνολογίες πίσω από τις οποίες κρύβονται φιλοχρήματοι γιατροί, ΜΜΕ και φαρμακευτικές εταιρείες, και συνεργάζονται συνετά με τον ήλιο, μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν.
Τα γυαλιά ηλίου εμποδίζουν κατευθείαν τις πιο ευεργετικές ιδιότητες του Ηλιακού Φωτός, και κυρίως την πολύτιμη υπεριώδη ακτινοβολία, να εισχωρήσουν στο σώμα από τους οφθαλμούς, αλλά και να συνεργαστούν με την ίριδα για τη σωστή θέαση και σωστή αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου και της φωταγώγησής του, όπως ακριβώς σαν προβολέας ο Ήλιος αεί φωτίζει τον τοπικό διαστημικό χώρο και τον βοηθά να αυτοπροσδιορίζεται, να αποκτά «τοπικότητα» και ζωή ανόργανη κι ενόργανη.
Όταν δεν κρύβουμε την ίριδα με διαφανή και σκούρα τζάμια συνέχεια, τότε αυτή μπορεί να προσλαμβάνει ακόμα πιο ικανοποιητικό βαθμό ακτινοβολίας και να τον διαμοιράζει στον οργανισμό με ακόμα περισσότερη ικανότητα κι από το δέρμα μας, και κυρίως να τον στέλνει στην επίφυση βοηθώντας την, ώστε να ανταπεξέλθει άριστα στο ρυθμιστικό της ρόλο για την παραγωγή των σωστών ποσοτήτων ορμονών όπως η μελατονίνη, η ορμόνη ‘χρυσός’ για τον άνθρωπο.
Το καλοκαίρι στη θάλασσα, μπορούμε να δεχτούμε άφοβα τον ήλιο στις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και τις 9 και κατόπιν μετά τις 5 το απόγευμα, χωρίς να βάλουμε αντηλιακά. Άλλωστε τα περισσότερα έχουν αποδειχτεί άχρηστα ή επικίνδυνα και ουδείς υπάρχει, παρόλη την σπάταλη χρήση τους, που να μην ξεφλούδισε προς το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. 

ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΑΙ ΠΙΡΣΙΝΓΚ

Και αν ακόμα αφήσουμε πίσω τα προβλήματα υγείας από λιμώξεις κατά την στίξη ή και στις απόπειρες αφαιρέσεως των τατουάζ, επίσης τις ψυχολογικές επιπτώσεις στις περιπτώσεις που μετανιώσει κάποιος μετά από μια τέτοια απόφαση, τις ορμονικές διαταραχές, τοπικά μπλοκαρίσματα της μελανίνης, τις καρκινογόνες χημικές ουσίες, οι οποίες συχνά περιέχονται στις χρωστικές για τα τατουάζ και αρκετά άλλα λίγο πολύ γνωστά, …παραμένουν τα προβλήματα με κοινωνικές προεκτάσεις, φιλοσοφικές, ακόμα και μεταφυσικές.
Ενσωματωμένη εικόνα 3Δεν μπορούμε  να μην θεωρήσουμε ύποπτο και καθόλου τυχαίο το ότι προωθούνται ως μόδα, επανάσταση, καλλωπισμός, υπεροχή, σεξουαλικότητα, αυτές οι συνήθειες φυλακισμένων, εγκληματιών και πειρατών, βαρβάρων φυλών, παγανιστικών μυήσεων, τακτικών δουλείας και υποτέλειας, στιγματίσματος λιποτακτών.
Οι αρχαίοι Έλληνες τα θεωρούσαν τελείως βαρβαρικά χαρακτηριστικά, ασιατικών στιφών σαν αυτά που αντιμετωπίστηκαν στις Θερμοπύλες και στα βάθη της Ασίας από τον Αλέξανδρο. Οι ίδιοι ουδέποτε  στιγματίζονταν, ούτε τρυπούσαν τα σώματά τους με βελόνες και χαλκάδες. Βάφονταν μόνο με χρωστικές της φύσης ως παραλλαγή για την μάχη.
Από θρησκευτικής, τουτέστιν Χριστιανικής απόψεως, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. Τόσο τα τατουάζ όσο και τα τρυπήματα από σκουλαρίκια και χαλκάδες σε διάφορα μέρη του σώματος  μας απομακρύνουν από την πνευματικότητα. Δηλαδή η πνευματική μας εξέλιξη αδρανοποιείται δίνοντας τόπο στον υλικό προσανατολισμό, τα ζωώδη ένστικτα, τον ναρκισσισμό, την βιαιότητα, την επιβητορική σεξουαλικότητα αντί των προϋποθέσεων αγνού έρωτα και αγάπης. Παίρνει το πάνω χέρι η υπόφυση από την επίφυση. Ο μεν πρώτος αδένας εδράζεται στη βουβωνική χώρα και καθορίζει τα ένστικτα. Ο δεύτερος είναι στον εγκέφαλο και τρέφεται από τον πολιτισμό του ατόμου, τις αρετές, την φιλομάθεια, την προσευχή, την αγάπη στον συνάνθρωπο και τα θεία. Είναι η χημική πινελιά του Θεού. Δύναται να είναι, μεταφορικά ή ουσιαστικά, «μεταλλαγμένος» σε περιπτώσεις όπως του Ευαγγελιστού Ιωάννη και άλλων Αγίων ή του Οσίου Παϊσίου, οι οποίοι κυριολεκτικά εξαϋλώνονταν και μεταφέρονταν σε άλλους τόπους.

  «Και εντομίδας ου ποιήσετε επί ψυχή εν τω σώματι υμών και γράμματα στικτά ου ποιήσετε εν υμίν. Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός υμών». (Λευϊτικό ΙΘ 28)  Δηλαδή  «Δεν θα κάμετε εντομάς στο σώμα σας, ούτε θα χαράξετε γράμματα στο δέρμα σας. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας».

   Το σώμα μας είναι ο ναός της ψυχής μας και είμαστε όλοι εικόνες του Θεού. Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να το παραποιούμε και να το παραμορφώνουμε, πόσο μάλλον να το κάνουμε φορέα αποκρυφιστικών - μυστικιστικών-παγανιστικών, δηλαδή μαγικών συμβόλων. Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος μαζί με τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους, απαγόρευσε τα τατουάζ θεωρώντας ότι έτσι παραμορφώνεται το σώμα, το οποίο αποτελεί κάτοπτρο της όψης του Θεού.

Και καταλήγω στο εξής:
Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΜΟΔΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΔΟΡΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ «Ο ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ».   
Σκεφτείτε τα λοιπόν όλα αυτά την επόμενη φορά που θα προσπαθούν κάποιοι φίλοι να σας πείσουν ότι θα σας ‘πήγαινε’ ένα ‘μαορί ταττού’ στην αριστερή ωμοπλάτη ή μια μικρή χρυσή ράβδος κεντημένη στο δεξί φρύδι…

Εύχομαι σε όλες τις νέες και νέους,                                                                                                                                           
καλή φώτιση, ερευνητικό πνεύμα και ορθή κρίση με όλα της τα σωτήρια φίλτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ