Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ποιός καίει τη Χιο κύριε Σαμαρά;Η γριούλα με τα κόλυβα;

Στη Χίο βρίσκεται από χθες το απόγευμα το ελικόπτερο ιδιοκτησίας καπ. Παναγιώτη Τσάκου, που από σήμερα τίθεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να συμβάλλει κι εκείνο στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Σε τρία μέτωπα δίνεται τώρα η μάχη των πυροσβεστών, του στρατού και των εθελοντών για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που από το βράδυ της Παρασκευής καίει τη μισή, στην κυριολεξία, Χίο. Σε...
Ελάτα, Άγιο Γιώργη Συκούση και Αρμόλια-Κοντυλόπο εστιάζονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων, που ενισχύθηκαν εκτός από εναέρια μέσα, με άλλα 10 οχήματα και 82 άνδρες, που έφτασαν με το αρματαγωγό "Σάμος" στο λιμάνι των Μεστών.
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
Ζημιές σε αγροικίες στην περιοχή του χωριού Αυγώνυμα, το οποίο εκκενώθηκε, προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στη Χίο, υποβοηθούμενη από τους ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ που πνέουν στο νησί.
Πάντως, αστυνομικές πηγές του νησιού ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ότι δεν έχουν υπάρξει επίσημες αναφορές ζημιών σε αγροικίες ή άλλες οικίες.
Η κατάσταση στο νότιο τμήμα του νησιού είναι καλύτερη από χθες, Σάββατο, με τα τρία τέταρτα του μετώπου να ελέγχονται. Ωστόσο, στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα.
Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενισχυμένες και από δυνάμεις που κατέφθασαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.
Συνολικά, για την κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες.

makeleio.gr

Ιστοχώρος αναδημοσίευσης www.ellinikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ